Axelrenovering on-site var som helst i världen

Glöm de direkta kostnaderna och krånglet med att ta isär hela maskinen bara för att kunna demontera axeln – och produktionstappet, den dyra transporten, reparationskostnaderna och återmonteringen. Vi har ett beprövat alternativ.

Ett lager som skurit innebär vanligen även en skadad axeltapp. I decennier har Metalock Engineering-koncernen (Midroc Mechanical) sparat tid och pengar åt operatörer över hela världen med hjälp av världsomspännande axelrenoveringstjänster.

Kostnadseffektiva axelbytestjänster på plats

Som vi har visat i decennier, är axelreparationer in situ kostnadseffektiva, exakta, snabba och hjälper till att minimera den kostsamma stilleståndstiden.

Våra axelrenoveringstjänster

Utifrån exakta referenspunkter, grundmetallens specifikationer och detaljerade maskinritningar kan vi sätta in specialteknik med orbital bearbetning och besläktade tekniker för att reparera axeln:

  • Ombearbeta lagertappen till underdimension, därefter superfin bearbetning och montering av ett lager i underdimension.
  • Förbearbeta lagertappens diameter, därefter svetsning och metallsprutning och ombearbetning tillbaka till den ursprungliga diameterstorleken.
  • Superfin bearbetning (används vanligen när man ska rädda vevaxlar i stora marindieselmotorer).
  • Förbearbetning och påkrympning av reparationshylsor.
  • Orbital svetsning.
  • Metallsprutning.

Vi utför även reparationer av slitna genomföringar med samma tekniker, med hjälp av vår utrustning för uppborrning in situ tillsammans med svetsning, metallsprutning eller montering av hylsor.

Fördelarna

Att demontera en axel och ta den till verkstad, eller byta ut den mot en ny axel, innebär höga direkta och indirekta kostnader. Vår bevisade kompetens, erfarenhet och specialistutrustning innebär att du sparar pengar och även får andra fördelar:

En bevisat lösningsinriktad metod oavsett var din utrustning befinner sig.
Världsomspännande service tillgänglig 24/7, 365 dagar om året.
Reparationer ute på fältet med verkstadskvalitet.
En tillförlitlig leverantör för alla dina behov av axelrenovering.
Mer än 70 års erfarenhet av maskinteknik i ryggen – du kan lita på att vi håller deadline, budget och verkstadskvalitet även vid de mest krävande axelrenoveringsprojekt.