Brf Honnören

Miljön och hög standard var viktigt när HSB Mälardalens 116 nya lägenheter planerades i brf Honnören i Örebro. Midroc fick en totalentreprenad på el, där bland annat ingick en solcellsanläggning med 339 paneler på taket.

Brf Honnören är HSB Mälardalens största bostadsrättsförening på 20 år. Vid byggnationen av de två lamellhusen, med Peab som entreprenör, var det viktigt att husen på Pionjärgatan skulle smälta in i den speciella miljön i de populära kvarteren på Rynningeåsen. Hög standard med starkt miljötänk var dessutom i fokus.

Projektet miljöcertifierades enligt Miljöklass Silver. Valet av kvalitet på elprodukter med bra garantivillkor var därför viktigt när Midroc föreslog material. Passagesystem och avancerade digitala informationstavlor i trapphusen, rymligt garage under fastigheten och 339 svarta solcellspaneler på taket bidrog till ett projekt där Midrocs breda kompetens användes. Att det var HSB Mälardalens första projekt i Örebro med solceller på taket gav en extra dimension till Midrocs arbete.

Avancerad teknik och starkt miljöengagemang gör brf Honnören till ett av Örebros modernaste boenden. Solcellerna på taket och smarta lösningar i fastigheten bidrar till att det är en fastighet det pratas om. Samarbetet mellan Midroc och HSB Mälardalen/Peab fungerade smidigt och variationen i elarbeten gjorde Midrocs bredd rättvisa.

För mer information:

Eric Johnsson

010-471 5899 eric.johnsson@midroc.se