Q&A med Torgny Steen: Varför måste vi röra på oss under videokonferensen?

Rörelse gör digitala möten mer effektiva, roligare, mer produktiva och mer minnesvärda. I iallafall om man får tro Torgny Steen, coach och författare. – Det behöver inte vara det som är normalt som är naturligt.

Torgny Steen har utbildat en rad företagsledare inom rörelse i konferenser, hälsa och mer effektiva möten. Nyckeln till det, menar han, är rörelse. Så här lät det när redaktionen fick en intervju:

Varför är det viktigt att röra på sig under videokonferensen?

Du menar inte bara videokonferenser nu, eller hur? Du menar väl jobbrelaterade möten generellt?

Ja, kanske det. Digitala möten.

Bra.

Varför är det viktigt att röra på sig när man har digitala möten?

Vi är gjorda för att röra på oss. Vi har aldrig suttit så stilla som vi gör idag så vi vet inte hur dåligt det är för oss. Vi vet att det är lika farligt som rökning och att lika många dör, och på sistone vet vi också att skelettet påverkas. De 12–14000 steg om dagen som vi brukade ta tidigare riskerar bli i bästa fall 5–7000 steg för unga idag. Kanadensiska studier visar att skelettet hos stillasittande och fysiskt inaktiva barn får en annan form, lägre densitet och blir tunnare. Det finns de som hävdar att dagens 70-åringar har starkare skelett än dagens 20-åringar, att benskörhet är framtidens epidemi.

Hur hänger det ihop med digitala möten?

Det hänger ihop när det gäller inlärningen. Förr lärde vi oss av varandra genom att iaktta och prova själva. Vi lärde oss av smeden på gården, under jakten, genom att delta och genom att pröva. Idag sitter vi helt stilla på våra stolar och använder i bästa fall syn och hörsel. Vi skriver inte ens med penna utan med tangentbord, och redan där tappar vi en del av inlärningen.

Så vi tappar koncentrationen om vi inte rör oss?

Ja, och ganska snabbt dessutom. Vuxnas koncentrationsspann brukar vara runt 20 minuter, för barn idag är det betydligt kortare, mer som en labradorvalps. När jag håller en föreläsning ser man direkt vilka som behöver röra sig. Jag kallar det för att man får Assitude, träsmak där bak. När några börjar vrida och vända på sig så har hjärnan checkat ut för länge sen. Vi behöver röra på oss ofta – och fördelarna är överväldigande.

Varför är det då inte mer etablerat att vi ska röra oss i arbetslivet?

Sverige ligger i topp på en del mindre bra listor. Vi är bäst i Europa på att sitta stilla, vi toppar listan för psykisk ohälsa och självmord bland unga. Vi lyssnar också gärna på överheten och i skolan ska vi sitta stilla och vara tysta. Vi svenskar anammar snabbt ny teknik men struntar gärna i enkla grejer – som att medarbetare ska må bra. Fikat har tagits bort på många arbetsplatser så nu flyttar vi oss knappt från stolen, och går miste om både den fysiska och mentala rörligheten. Vi har förväxlat träning med fysisk aktivitet, du behöver inte träna för att må bra, men du behöver röra dig flera gånger om dagen. Det är många förlorade rörelseminuter och -timmar som kunde gjort oss friskare och mer produktiva.

Men när man fikar kanske man bara pratar och äter socker?

Det väljer man ju själv. På ett finskt konsultbolag jag jobbar med har man utvecklat Smart Break. De hade problem med att medarbetarna hade ont i huvud, rygg, nacke och axlar. Där utvecklade och införde man tre minuters gymnastik i samband morgon- och eftermiddagsfikat. Efter sex veckor märktes skillnaden: Medarbetarna mådde mycket bättre och hade mindre ont vilket gjorde dem gladare och därmed mer motiverade och effektiva. Det handlar alltså om sex minuter om dagen som gör sån enorm skillnad i längden. Hälsa är enkelt, och vi har gjort det komplicerat.

Hur ska man göra om man vill testa rörelse i videokonferensen?

Hur menar du?

Ingen vill väl vara först med att föreslå ovanliga idéer.

Varför inte?

Det kan kännas obekvämt och pinsamt.

Det borde vara tvärtom: Det borde vara pinsamt att inte vilja röra på sig. Vi har fått allt om bakfoten – vi hånar de som står upp vid skrivbordet eller tränar många gånger i veckan. Alla vet att rörelse är viktigt, alla har den informationen – men bara ett fåtal gör nåt. Det är därför vi behöver få rörelse som rutin, så att det inte är något man måste fundera över varje gång.

Kan du ge några exempel på enkla rörelser man kan ha som rutin?

Övningen Kiruna kommer från en väldigt frisk dam i Kiruna som gör 10 lyft ur stolen varje gång hon reser sig. Gör 10 Kiruna när du reser dig ur stolen. Klapplekar leder ofta till skratt. Man kan huka, eller squatta, som större delen av världen gör när de lagar mat, uträttar sina behov, har rådslag och möten. Jag gillar verkligen inte stolar. Såhär sitter jag ibland på konferenser. Eller när jag åker tåg.

Torgny drar fram en stol och sätter sig på huk på den.

Okej. Vaddå?

Det ser inte så ...normalt ut.

Vad är normalt då? Att sitta stilla? Bara för att något blivit normalt betyder det inte att det är naturligt. Stol är inte heller naturligt. Under 250 000 år av utveckling som art har vi varit tvungna att röra oss – om du inte kunde springa för att jaga, fly eller slåss så dog du. Ordet Gymnasium kommer från antikens Grekland när välbeställda unga män började träna för att bli bättre inom idrott. Man märkte snabbt att de fick mycket lättare med inlärning generellt så man började utbilda dem också. Ur det har vår skola utvecklats, och all inlärning fungerar ju likadant, oavsett om den sker i skolan, under kvartalsrapporten, på produktpresentationen eller i ett kreativt möte.

Vilka tre övningar rekommenderar du till nybörjarna?

Vi har ett Rörelse-ABC som är perfekt att börja med. Där ingår vanliga rörelser som armcirklar, korsgång, armhävningar, upphopp, squats, knäböj med flera. Det funkar lika bra i klassrummet som de gör för att bryta av föreläsningar och möten. Vilka övningar som funkar bäst är bara en fråga om utrymme. Och en aning fysisk självkänsla, modet att bjuda på sig själv lite grann, från den som leder mötet.

Hur skiljer sig en vanlig konferens och digital konferens åt när det gäller rörlighet?

Inte så mycket som man tror. Varje gång jag gör övningen med tummen och pekfingret där man ska växla mellan dem så är det vissa som sätter igång direkt medan andra kanske tvekar, till och med slutar. Gemensamt brukar vara att i stort allesammans skrattar. Alltid. Vi är där tillsammans och vi avdramatiserar situationen. Innan Corona hade vi övningen att rita en åtta på varandras ryggar. Först frågar man kollegan Är det ok att jag ritar en åtta på din rygg? Efter en stund åker deras axlarna ner och de kan andas igen. Det är ett bra sätt att minska stress och hantera utmattningssymptom. Det är viktigt att vi inte slutar röra vid varandra.

Vad händer om vi inte rör varandra?

De flesta har väl sett experimenten med apor som inte får någon fysisk kontakt, de dör. Fysisk kontakt aktiverar vårt lugn-och-ro-system och stimulerar bland annat Oxytocinet vilket stärker immunförsvaret, gör oss lugna, minskar stress, ökar empati och tillit samt hjälper oss i sociala kontakter. Det är en stor baksida nu i virustider när vi inte får röra vid varandra. Fysisk rörelse gör att vi bli rörliga även mentalt.

Hur hänger fysisk och mental rörlighet ihop?

Rörelse förbereder och hjälper människor att bli mentalt redo att ta till sig information. Du kan inte utvecklas om du inte är mentalt rörlig, allt levande i naturen som slutar röra sig slutar också att utvecklas. Allt omkring oss behöver inte bli större och mer hela tiden – men det mesta kan bli bättre, mer hållbart och ha högre kvalitet. Varje gång du byter position ger din förflyttning möjlighet till nya perspektiv. Nyckeln till det är mental och fysisk rörelse.

Ämne

Konferenslokaler i tre städer

Under varumärket World Trade Center driver vi kontorsfastigheter i Malmö, Lund och Helsingborg. Vi har ljusa och moderna konferenslokaler och erbjuder all service du behöver för att skapa ett lyckat möte för både små och större sammankomster.

Boka det perfekta mötet
Läs mer inom Företagskultur & möjligheter

Så leder du för att maxa dina medarbetares självledarskap

För att få ut det mesta möjliga av ditt team är det viktigt att ta vara på alla dina medarbetares kompetenser och drivkrafter, och ge rum för eget ansvar.

Läs artikeln nu
Ämne

Konferenslokaler i tre städer

Under varumärket World Trade Center driver vi kontorsfastigheter i Malmö, Lund och Helsingborg. Vi har ljusa och moderna konferenslokaler och erbjuder all service du behöver för att skapa ett lyckat möte för både små och större sammankomster.

Boka det perfekta mötet
Läs mer inom Företagskultur & möjligheter

Så leder du för att maxa dina medarbetares självledarskap

För att få ut det mesta möjliga av ditt team är det viktigt att ta vara på alla dina medarbetares kompetenser och drivkrafter, och ge rum för eget ansvar.

Läs artikeln nu