SeaU

”Läget var viktigast. Centralt, men lugnt.”

Nikolas var 19 år när H99 byggdes i Helsingborg. Hade han kunnat så hade han köpt sig en lägenhet där redan då. Så blev det inte. Men i samband med att SeaU Helsingborg började ta form nere vid vattnet så såg han sin chans att slå ner bopålarna på ett av Helsingborgs bästa lägen – mitt i centrum, men lite vid sidan av larmet.

 

Hur fick du upp ögonen för SeaU?

”Jag följde utvecklingen av SeaU redan från start och så fort sajten öppnade på nätet så gick jag in där och anmälde mitt intresse. Inte för att jag visste hur högt prisnivån låg, om det överhuvudtaget skulle bli aktuellt med ett köp, men det ordnade sig ju.”

Vilka krav hade du när du valde?

”Det var framför allt platsen och läget som gjorde mig intresserad. Jag såg möjligheten att få bo så centralt det går, men ändå ha lite lugn och ro. Dessutom ville jag ha uteplats. I min tidigare lägenhet hade jag en stor takterrass där jag och mina vänner ofta hade grillkvällar. I mitt framtida boende har en uteplats eller terrass varit ett krav. Och så ville jag att det skulle vara en trea.”

Vilka möjligheter ser du med ditt nya boende?

”Jag tror att jag kan ta mitt hem som mötesplats till en ny nivå, för både spontana möten och mer organiserat häng vid grillen. Det finns alla möjligheter för det. Läget är mitt i, omgivet av restauranger och andra uteställen, och det är enkelt för mina vänner att ta sig till och från mig. Plus att jag har stor uteplats och gott om utrymme i lägenheten. Och jag hoppas att baren i det nya kongresscentret verkligen blir den där mötesplatsen man pratar om, för de tillfällen när jag själv känner för att ta en sväng ut och träffa folk.”

När flyttar du in?

”Det blir 2019, ungefär om ett år från idag. Har precis kommit ut ur materialvalsfasen och det var fler beslut att fatta än jag först trodde. Men det har känts bra. Mitt hem kommer att kännas som en exklusiv lya.”