Våra referensprojekt

Våra referensprojekt

Case

Smart ljus hjälper äldre

När omsorgsföretaget Humana i egen regi byggde ett äldreboende i Gävle satsades hårt på belysningen. En unik ljusmiljö som hjälper de boende i vardagen skapades. Midroc installerade och projektet belönades med Svenska Ljuspriset 2017 – och har lett till flera liknande projekt åt Humana.
Case

Ny modern bilhall i Örebro

Möller Bil är en stor och etablerad återförsäljare av bilar i Örebro. De hade behov av nya, moderna och funktionella bilhallar. Midroc var involverad när Möller Bil i Örebro byggde en ny hall för Audi fick sedan en totalentreprenad vid ombyggnationen en ny hall för Volkswagen.
Case

Äldreboende som är tryggt för alla

Ny teknik gör de äldre tryggare. Så kan man sammanfatta satsningen på projektet Ängsbacken i Sandviken. Äldreboendet har byggts i tre etapper. Midroc svarar för kraft, belysning och säkerhet i detta partneringprojekt med bland annat Skanska.
Case

Klimat- och energibesparings-åtgärder

Entreprenaden avser styrning av klimat samt energibesparingsåtgärder genom återvinning av värme vid reningsverket.
Case

Ullevi, Göteborg

Midroc Electro har installerat kraft, belysning, säkerhet, data och brandlarm i arenan. Fotbollsarenan som ersätter Gamla Ullevi heter Gamla Ullevi - även som nybyggd arena.
Case

Shopping Circle - laddning till elbilar vid handelscentrum

Shopping Circle - ett projekt som drivs av ett antal lokala aktörer i Gävleborg
Case

Norrortsleden, Stockholm

Norrortsleden är en 16 km lång tvärförbindelse mellan E 4 vid Häggvik (Uppsalavägen) och E 18 vid Rosenkälla (Norrtäljevägen).
Case

LKAB, Malmberget

Anläggningen i Malmberget är det största projektet hittills i Sverige som genomförts i partneringform.
Case

Värme, ventilation & övervakning

År 2011 hjälpte vi Rudenstams Parti med en energi-kartläggning vilken tydligt visade vilken potential fastigheten hade. Ganska omgående efter detta beslutade sig ägarna att investera i en modernisering av de tekniska installationerna.
Case

Kvarteret Fatburssjön, Stockholm

Kontorshus på 55.000 kvm med ljusgårdar inne i huskropparna.
Case

IKEA Helsingborg

När IKEA byggde nytt varuhus vid Väla Köpcentrum i Helsingborg erhöll Midroc Electro uppdraget att installera el, tele, säkerhet och brandlarm m.m.
Case

Göransson Arena, Sandviken

Midroc Electro har installerat el, tele, data och säkerhet.
Case

Midroc Electro utför entreprenad vid nybyggnad av Domtar Personal Cares höglager i Aneby

November 2012 storsatsar Domtar Attends i Aneby, Småland. Ett robot-höglager med plats för 19140 pallar ska byggas. Till detta hör också en ny utlastningshall med tillhörande kontorskomplex och konferensrum.
Case

Se till att Göteborgs 174 700 bilister kan köra obehindrat genom berget.

Case

Säkra Sveriges nationalarena! Hela landet har ögonen på er.

Att kunna se allt, överallt, var bara ett av kraven på listan när vi ställdes inför vår största utmaning hittills: att leverera ett överordnat säkerhetssystem för Friends Arena, Sveriges nya nationalarena.
Case

Torsplan 1

Miljön stod i fokus när Hagastaden i Stockholm i form av Torsplan 1 och Torsplan 2 fick handels- och kontorshus byggd för framtiden. I en samverkansentreprenad med NCC stod Midroc med sin bredd för elsystemen.
Case

Brf Honnören

Miljön och hög standard var viktigt när HSB Mälardalens 116 nya lägenheter planerades i brf Honnören i Örebro. Midroc fick en totalentreprenad på el, där bland annat ingick en solcellsanläggning med 339 paneler på taket.
Case

Säkerhetslösningar för ny brandstation

Behovet av en ny brandstation var stort. RIB-styrkorna i Lindesberg, som är en del av Nerikes Brandkår, åker på i snitt 200 larm per år. För Midroc var det lite ovanligt att först projektera och ta fram ritningar till underlag för byggföretagen och sedan avvakta beslut om byggnationen överhuvudtaget skulle bli av.
Case

Energiförbrukningen minskade med 29%

Textilia, som tvättar och hyr ut personalkläder och textilier, sänkte sin energiförbrukning med 29% på anläggningen i Örebro. Detta efter att Midroc i ett partneringprojekt med Textilia genomfört en rad åtgärder med målet att uppnå kraven på Svanenmärkning 3.0.