17 februari 2020

Nu utvecklar Midroc bostäder vid Villa Brevik på Lidingö

Fastighetsutvecklaren Midroc Properties förvärvar Villa Brevik på Lidingö och kommer att riva delar av den etappvis utbyggda hotell- och konferensavdelningen och bygga ett antal friliggande en- eller två bostadshus på området. Karaktären på den nya bebyggelsen kommer att inspireras av svensk sekelskiftesarkitektur.

De sex nya byggnaderna ska bestå av friliggande en- eller tvåbostadshus och ska harmoniera med Villa Brevik, smälta in i området samt utseendemässigt bidra till ett varierat inslag i villastadsområdet. Breviks villastad utgör en kulturhistoriskt värdefull miljö med en väl bibehållen kärna från tidigt 1900-tal, kompletterad successivt med villor under 1900-talet. Villorna har i de flesta fall den ursprungliga karaktären i behåll och även flera ursprungliga tomtstrukturer finns kvar.

Villa Brevik ska renoveras och försäljningen av de första parhusen startar i höst. Byggstarten planeras till våren 2021 med inflyttning vår/sommar 2022.

– Vi är väldigt glada att vi nu gör ytterligare en nybyggnadsaffär för bostäder i Stockholmsregionen. Detta utgör ett av de första av flera projekt som är på gång i Stockholm och Uppsala, säger Jakob Ljunggren, affärschef Midroc Properties.

Villa Brevik säljs av Christopher Bailey som har bedrivit konferensverksamhet på platsen sedan 1995.

– Jag vurmar för att det ska bli ett fint bostadsområde och är glad för affären med Midroc som är kända för att bygga vackra bostäder med god kvalitet. Jag bor själv i området så därför är jag extra angelägen att detta ska bli något bra, säger Christopher Bailey.

Fakta om Midroc Properties

Midroc Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 37 miljarder kronor. Fokus är inriktat på södra Sverige och huvudkontoret finns i Malmö. Läs mer på midrocproperties.se

Midroc Properties ingår i Midroc Europe som utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi cirka 11 miljarder kronor och sysselsatte drygt 4 000 medarbetare.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här