07 oktober 2019

​Fredrik Boberg ny VD för LKN Industriautomation AB

I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation den tidigare långsiktiga kunden och samarbetspartnern LKN Industriautomation AB (LKN). Under våren har en rekryteringsprocess resulterat i att Fredrik Boberg nu axlar rollen som VD för LKN.

LKN är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. LKN har en mängd referensanläggningar främst i Sverige, men även Norden, Europa och längre ut i världen.

Idag är LKN Sveriges enda linjetillverkare för BIW-lösningar inom fordonsbranschen.

- Det sker en stor omställning i industrin i form av digitalisering, globalisering och nya kompetenskrav. Här ser vi möjligheter för LKN och Midroc att möta utvecklingen inom industrin och öka vår konkurrenskraft genom att utveckla vår kompetens och våra värdeerbjudanden, säger Jonas Bergmark, VD för Midroc Automation.

- Jag ser fram emot att Fredrik nu ska axla rollen som VD för LKN, han har en solid branschkompetens, gedigen ledarerfarenhet och har i sin tidigare karriär visat särskild förmåga att utveckla grupper, bidra till starka team och på så vis driva verksamheten i rätt riktning, säger Jonas.

Fredrik Boberg har en bred erfarenhet och har tidigare arbetat som ingenjör, projektledare, konstruktionschef, innovationsledare, säljansvarig och nu senast som affärsområdeschef.

Nu tillträder han som VD för LKN, en del av Midroc Europe-koncernen.

- Det ska bli väldigt roligt att lära känna en ny organisation, bidra till strategin och målsättningen för hur vi ska driva bolaget in i framtiden.

Jag tror att min breda förståelse för branschen och min erfarenhet kommer väl till pass i min nya roll, säger Fredrik.

Fredrik tillträdde som VD den 3 oktober 2019. Vi hälsar honom varmt välkommen till Midroc!

För mer information
Kontakta Jonas Bergmark, VD Midroc Automation, via jonas.bergmark@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här