17 december 2019

Midroc säljer Landbyska verken i Stockholm

Midroc säljer Landbyska verket 8 och Landbyska verket 9 i Stockholm, beläget mellan Stureplan och Humlegården. Köparen är Humlegården Fastigheter AB.

De två fastigheterna omfattar sammanlagt drygt 12 000 kvm, huvudsakligen kontor. Byggnaderna är uppförda vid två olika tidpunkter, dels 1915 och dels 1981. Midroc har ägt fastigheterna sedan 1993 och löpande investerat i och utvecklat fastigheterna.

 Midroc har tecknat avtal med Humlegården Fastigheter AB om överlåtelse av fastigheterna. Överlåtelsen sker genom en bolagsaffär. Tillträde sker idag 18 december 2019.   

- Det har varit ett mycket stort intresse för fastigheterna. Vi säljer fantastiska fastigheter med ett oslagbart läge i centrala Stockholm. Försäljningsprocessen har skett i gott samarbete med Humlegården och vi är nöjda med affären, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties. 

Fastigheterna är de enda förvaltningsfastigheterna Midroc har i Stockholm. Nu fokuseras fastighetsförvaltningen till västra Skåne och där ökar man förvaltningsvolymen med nya och egenutvecklade fastigheter.  

- Marknaden värderar den här typen av fastigheter högt idag och det verkar vara rätt tillfälle i marknaden att sälja. Vi vill investera i nyproducerade och egenutvecklade fastigheter. Det finns många projekt i vår portfölj att investera i och vi tror också att det kan komma intressanta projekt att köpa framöver, säger Peter Syrén, vd Midroc Properties. 

Midroc kommer fortsätta investera i nya fastighetsutvecklingsprojekt i såväl västra Skåne, södra Halland, Växjö som Stockholm och Uppsala. Fastighetsutvecklingsportföljen är stor med c:a 1 100 000 kvm BTA byggrätter. Projektportföljen är fördelad på bostadsprojekt (främst bostadsrätter och hyresrätter) och kommersiella projekt för främst kontor, hotell, lager/logistik och samhällsfastigheter. 

Nordanö har varit Midrocs rådgivare i försäljningen.  

Midroc har kommit överens med köparen om att inte offentliggöra köpeskillingen och det underliggande fastighetsvärdet i försäljningen.

 

{{ model.Title }}

{{model.FirstName}} {{model.LastName}}