15 november 2018

Midrocs nya bostäder vinner Trelleborgs Samhällsbyggnadspris

Kvarteret Bävern i centrala Trelleborg premierades ikväll. Midroc och Alsingevallen fick gemensamt motta Trelleborgs Samhällsbyggnadspris.

På ett av Trelleborgs bästa lägen, nära shopping, caféer och rekreationsmöjligheter har Midroc och Alsingevallen uppfört tre nya flerbostadshus med totalt knappt 60 nya bostäder. I kvarteret finns också verksamhetslokaler, gemensamma innergårdar och ett underliggande garage.

- Målet har varit att skapa nya bostäder av hög kvalitet som passar in på platsen och får en genuin stadskänsla, säger Malin Sjödahl, biträdande affärschef på Midroc.

Midrocs del i projektet är två flerbostadshus med totalt 38 bostadsrätter, från två till fyra rum och kök stora. Försäljningen är klar och i början av nästa år flyttar de boende in.

- För oss på Midroc är det viktigt att vi alltid bidrar till en positiv utveckling där vi är verksamma, säger Peter Syrén, vd. Det gör vi först och främst med god arkitektur, genomtänkta planlösningar och med en omsorg om kvarterets helhet. På så sätt kan vi skapa bra boendekvaliteter som i sin tur skapar förutsättningar för en hållbar utveckling, både miljömässigt och socialt.

Om Samhällsbyggnadspriset

Samhällsbyggnadspriset delas ut till framstående personer och organisationer inom samhällsbyggnad.

Fakta

Midroc har utvecklat Brf Stadsparkshusen i kvarteret Bävern, två flerbostadshus med 38 bostadsrätter samt två lokaler
Lägenhetsstorlekar: 2-4 rum och kök, 59-92 kvadratmeter stora
Byggstart: 2017
Inflyttning: efter årsskiftet 2018-2019
Fastighetsutvecklare: Midroc
Arkitekt: Arkitektlaget
Alsingevallen har utvecklat ytterligare ett flerbostadshus med totalt 20 hyreslägenheter i kvarteret Bävern