05 september 2018

Midroc byggstartar World Trade Center Helsingborg

Längst ut på piren i Oceanhamnen i Helsingborg, med full utsikt över Öresund, grävdes idag det första spadtaget för ett nytt World Trade Center och ett Scandic-hotell. Peter Danielsson från Helsingborgs stad, Thomas Hansen från Scandic Hotels och Peter Syrén från Midroc lyfte gemensamt spaden som en symbol för starten på projektet.

Oceanhamnen ligger ett stenkast från Helsingborgs mest centrala delar. Där planeras för en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger, hotell och olika serviceverksamheter - alldeles intill kajkanten. Nya stadsdelen Oceanhamnen ingår i stadsutvecklingsprojektet H+, som är det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid.

- Oceanhamnen kommer att stärka Helsingborgs konkurrenskraft genom att komplettera stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder och kontor i spektakulära lägen. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker i området bidrar till att skapa liv och rörelse till gagn för alla oss som bor här. Oceanhamnen kommer att bli hur bra som helst, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Midroc har tidigare etablerat en World Trade Center-filial i Helsingborg och nu tas steget att uppföra en helt ny kontorsfastighet på Oceanhamnen. I konceptet ingår kontorslokaler i en mängd olika storlekar samt ett Scandic-hotell med 180 rum, restaurang och konferens. Alldeles intill kommer Midroc också utveckla ett helt bostadskvarter med 69 lägenheter och fyra stadsradhus, varav många med full sundsutsikt.

- Med World Trade Center vill vi stimulera tillväxt och utveckling i nordvästra Skåne, och tillsammans med hotellets verksamhet får vi goda förutsättningar att skapa en spännande mötesplats, säger Peter Syrén, vd på Midroc.

– Det är roligt att staden utvecklas och det nya området i Oceanhamnen kommer att göra Helsingborg till en ännu attraktivare destination att både besöka och att leva i. Det innebär också att staden får en ny och mer attraktiv framsida att visa upp för de resenärer som kommer med färjorna, säger Thomas Hansen, hotelldirektör på Scandic Helsingborg Nord.

Om World Trade Center Helsingborg

Hotell- och kontorsfastighet på totalt ca 11 000 kvadratmeter
Fastighetsägare: Midroc
Hotelldelen är på totalt ca 7 000 kvadratmeter, 180 rum, restaurang och konferens 
Hotelloperatör: Scandic Sweden
Kontorsytor på plan 6-12
I källaren finns gym, cykelparkering och p-platser 
Generös takterrass ovanpå den lägre huskroppen
Öppnar hösten 2021

För ytterligare information, vänligen kontakta

Peter  Syrén, vd, Midroc, tfn 070-470 74 06
Johan Svedström, affärschef i Midroc, tfn 010-470 73 81