Ny utbildning för programmerare inom fastighetsautomation

För att säkra tillförseln av programmerare väljer samhälls- och industriutvecklaren Midroc ett nytt grepp där deltagare på bara tolv veckor utbildas till programmerare. Direkt efter den skräddarsydda utbildningen erbjuds deltagarna en ny karriär hos Midroc.

Det råder en snabbt ökande kompetensbrist inom IT i Sverige. Enligt IT&Telekomföretagen kommer det att saknas 60 000 personer med rätt IT-kompetens om fyra år. Kompetensbristen drivs av digitaliseringen som även påverkar fastighetsbranschen där smarta, uppkopplade byggnader blir allt vanligare.

Midroc Electro är en del av Midroc Europe och ett av Sveriges ledande elteknikföretag. Midroc Electro verkar inom många olika områden, bland annat fastighetsautomation. För att kunna utveckla detta område på bästa tänkbara sätt finns ett behov av fler programmerare. Därför satsar nu Midroc Electro på att ta fram en helt ny intensivutbildning, tillsammans med utbildningsföretaget Academy, där femton deltagare utbildas inom programmering med särskilt fokus på just fastighetsautomation.

– Kompetensbristen inom IT och specifikt inom fastighetsautomation, är en stor utmaning för hela branschen där vi är många som slåss om samma kandidater, säger Camilla Nöjd, HR-chef på Midroc Electro. Samarbetet med Academy är ett sätt att säkra tillförseln av nya medarbetare till oss, samtidigt som vi erbjuder en chans för personer att utbilda sig inom IT på ett helt nytt sätt.

Academys utbildningar bygger på den amerikanska inlärningsmetodiken Accelerated Learning. Det innebär praktiskt lärande med högt tempo, samarbeten i team och ständig feedbackdialog. Academy lägger stor vikt vid rekryteringsprocessen, där kandidatens egenskaper, motivation och passion väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg.

– Midroc Electro är ett teknik- och innovationsorienterat företag där rätt kompetens är avgörande. Intensivutbildningen med Academy är ett led i vår nationella satsning inom fastighetsautomation där vi ser en stor efterfrågan på den sorts hållbara och energieffektiva lösningar som vi levererar, säger Mikael Vestlund, vd på Midroc Electro.

Rekryteringen har redan påbörjats till utbildningen som startar i oktober och hålls i Academys lokaler i Stockholm. Efter utbildningen erbjuds deltagarna tillsvidareanställning som konsulter hos systerbolaget Academic Work, med mål att överrekryteras av Midroc Electro efter ett år. Utbildningsdeltagarna kommer att utgå från Tranås, Örebro, Västerås, Borlänge, Umeå och Jönköping.

– Vi är otroligt glada över förtroendet från Midroc Electro och är redan i full gång med arbetet. Parallellt med rekryteringen tar vi nu fram en skräddarsydd utbildningsplan tillsammans med Midroc och branschexperter som kommer att göra deltagarna redo för en ny karriär inom detta högaktuella område, säger Micael Holmström, vd på Academy.

För mer information kontakta:
Mikael Vestlund, vd, Midroc Electro
070-180 11 70, mikael.vestlund@midroc.se

Camilla Nöjd, HR Manager, Midroc Electro
010-470 78 87, camilla.nojd@midroc.se

Micael Holmström, vd, Academy
0709-919 677, micael.holmstrom@academy.se


Om Midroc Electro

Midroc Electro är ett av Sveriges ledande elteknikföretag. Med kunden i fokus utför vi service och entreprenad inom elinstallation, instrument, fastighetsautomation, hiss- och säkerhetslösningar. Vi är fabrikatsobundna och erbjuder kostnadseffektiva, trygga och enkla helhetslösningar i stora som små projekt. Midroc Electro är en del av Midroc Europe, som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2016 omsatte vi 5,6 miljarder kronor. 

Om Academy

Academy, ett systerbolag till Academic Work, erbjuder intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. Syftet är att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Academy kombinerar en rekryteringsprocess som lägger vikt vid kandidaternas personliga egenskaper med skräddarsydda utbildningspaket som är framtagna tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Academy grundades 2015 och har huvudkontor i Stockholm. www.academy.se