30 september 2016

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

När Sveriges högskoleingenjörer röstar fram sina drömarbetsgivare placerar vi oss bland de 100 mest attraktiva arbetsgivarna. Det visar Universums årliga undersökning KarriärBarometern, som besvarats av över 31000 personer.

– Vi är väldigt stolta och glada över topp 100-placeringen. Vi har under flera år arbetat för att bygga en genuin och samarbetsorienterad företagskultur. Vi tar i årets mätning ett rejält kliv framåt vilket vi ser som ett kvitto på att vi är på rätt väg med det arbetet, säger Moa Wennström, HR Manager Midroc Europe.

– Att vara en attraktiv arbetsgivare är en hygienfaktor på dagens arbetsmarknad. När 50 % av alla young professionals säger att de kan byta arbetsgivare inom 2 år så måste du som arbetsgivare förstå dels vilka konkurrensmässiga fördelar du får om du lyckas attrahera och behålla talangerna, dels vilka ökade kostnader som följer om du inte lyckas. Företagen som tagit sig in på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare har förstått detta och har dessutom lyckats kommunicera sitt erbjudande till talangerna, säger Claes Peyron, Managing Director, Universum Sverige

Den fullständiga rankingen finns att läsa här