15 oktober 2015

Midroc och Axfast genomför fastighetsaffär i Stockholm

Midroc säljer fastigheten Jakob Mindre 11 vid Gustav Adolfs torg i Stockholm till Axfast. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker 15 december.

- Vi har utvecklat den här profilstarka fastigheten till en modern kontorsfastighet med ny teknik och stora möjligheter till smart kontorsindelning även för mindre lokaler, säger Peter Syrén, vd i Midroc Real Estate.

Den omfattande ombyggnaden har genererat ett stort intresse från företag som efterfrågar moderna lokaler i profilstarka fastigheter i centrala Stockholm, och fastigheten är fullt uthyrd.

- Vi upplever just nu ett väldigt gynnsamt marknadsläge, menar Peter Syrén. Fastigheten är färdigutvecklad och intresset för att förvärva profilstarka förvaltningsfastigheter i centrala Stockholm är mycket stort, så det var rätt tillfälle för oss att sälja fastigheten.

- Vi har under de senaste åren genomfört ett antal större fastighetsköp i centrala Stockholm och med Jakob Mindre fortsätter vi på vår linje att förvärva enskilda, strategiskt viktiga kommersiella fastigheter i utvalda lägen. Efter förvärvet äger vi 13 kommersiella fastigheter i centrala Stockholm till ett värde av drygt sju miljarder kronor, säger Stefan Norell, ekonomichef på Axfast.

Fakta

Fastigheten omfattar en yta på 7 300 kvadratmeter vid Gustav Adolfs torg i Stockholm. Den inrymmer kontors- och butiksverksamheter samt en restaurang. Fastigheten består av fyra sammanslagna fastigheter där den äldsta delen är från 1600-talet och har kulturminnesmärkt fasad.

För mer information, vänligen kontakta

Peter Syrén
VD Midroc Real Estate
+46 10 470 74 06

Stefan Norell 
Ekonomichef i AxFast AB
+46 70 304 14 10

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här