Kan programmering skapa intresse för ingenjörsyrket?

Den här veckan (8-14 december) är det Computer Science Education Week, en global satsning för att väcka skolelevers intresse för programmering. Midroc Automation är engagerade genom The Hour of Code – ett upplägg där teknikföretag kommer ut till skolor för att lära elever och lärare programmering på ett enkelt och lättsamt sätt under en timme.

– Vi gör det här för att locka barn och ungdomar till ingenjörsyrket genom att vi som representanter för näringslivet kommer ut och stöttar skolorna. Vi ser det som en långsiktig satsning, så klart för egen del men också i ett större perspektiv, säger Stefan Andersson, avdelningschef på Midroc Automation i Karlstad.

Computer Science Education Week är ett globalt arrangemang som hålls under en vecka i december, i år vecka 50 (8-14 december). The Hour of Code är en av aktiviteterna, där skolor och företag världen över inbjuds att delta med uppmaningen: "Köp inte bara ett tv-spel – gör ett. Ladda inte bara ner den senaste appen – utveckla den. Spela inte bara på din mobiltelefon – programmera den".

Midroc arbetar sedan tidigare för att öka intresset för ingenjörsyrket bland unga. Under våren 2014 anordnades till exempel Midroc Challenge, en programmeringstävling för gymnasieelever. (Läs mer om Midroc Challenge här)

– Dagens skolelever är morgondagens medarbetare – därför vill vi gärna bidra till att väcka elevernas intresse för programmering och datavetenskap, avslutar Stefan Andersson.

För mer information, vänligen kontakta

Stefan Andersson, avdelningschef Midroc Automation Karlstad
Telefon: 010-470 76 60
E-post: stefan.andersson2@midroc.se