Midroc ökar sin omsättning med 12 % i en tuff marknad

Midroc Europe redovisar i sin Annual Review för 2012 ett resultat före skatt på 136,7 miljoner. Omsättningen under året var 4 miljarder och vi har cirka 2 800 anställda.

Den ihållande lågkonjunkturen har drabbat många av Midrocs kunder. Vi befinner oss i en tuff marknad och 2012 präglades av hård konkurrens, krympande marginaler och en minskad bostadsmarknad.

– Med tanke på konjunkturläget har Midrocs bolag visat både styrka och framåtanda. Midroc nådde en acceptabel vinst före skatt på 136,7 MSEK. Trots en tuff ekonomi har vi levererat många framgångsrika projekt under det gångna året, tagit hem stora affärer och fortsatt att göra betydande investeringar i många av våra företag. Vi ser därför framåt med realistisk optimism, säger Christer Wikström, en av Midrocs koncernchefer.

För att motverka konjunkturens effekter har fokus satts på ökad produktionseffektivitet och förbättrad kvalitetssäkring. Genom att fokusera på marknader som påverkas mindre av den ekonomiska nedgången, till exempel kraft- och energiindustrin samt gruvindustrin, har flera Midrocbolag lyckats växa och öka marknadsandelarna.

Växer sig starkare tillsammans

Våra bolag har visat en imponerande flexibilitet och förmåga att anpassa till förändrade marknadsförhållanden. Rodoverken vann ett större kontrakt för att bygga Sveriges största LNG-tank i Lysekil och även utföra ett antal stora stopprojekt i Norge. Midroc Electro har stärkt sina geografiska och tekniska positioner genom förvärva Browik Installation AB, med stort kunnande inom elteknik, fastighetsautomation och energilösningar. BAC Corrosion Control har utökat verksamheten genom att förvärva det brittiska företaget Rose Korrosion Services Ltd Rose specialiserad på att övervaka och förhindra korrosion. Vårt fastighetsbolag Midroc Property Development fortsatte att investera i utveckling av kommersiella fastigheter och bostäder. I Polen, expanderar rostskyddsföretaget Alucrom med nya målningsverkstäder nära våra kunder. Midroc Automation tog hem sin största order någonsin, vg system för process- och tågstyrning till världens största guldfyndighet i Indonesien.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Christer Wikström, koncernledningen, 010-470 70 00
Thomas Mårtensson, koncernledningen, 010-470 70 00