12 november 2010

Winn Hotel Group driver Helsingborgs nya hotell

Winn Hotel Group har tecknat hyresavtal för ett Park Inn by Radisson i centrala Helsingborg. Midroc är både fastighetsägare och byggherre för det planerade hotellet som ska stå klart 2013.

Hotellet blir Helsingborgs största med 213 rum, konferens, lobby, restaurang och bar.

- Winn, som redan driver flera hotell i Sverige, kommer med sitt nya hotell fylla ett tomrum på Helsingborgs hotellmarknad och bidra till att utveckla Helsingborg som hotell-, mötes- och turiststad, säger Anders Junger, koncernchef i Winn Hotel Group.

- Hotellet blir ett viktigt tillskott på Söder tillsammans med 100 nya bostäder, biograf, kontor och butiker, säger Peter Syrén, vice vd i Midroc Property Development. Den nya bebyggelsen uppförs på Konsul Perssons plats och blir starten på kommunens övergripande stadsförnyelseprojekt H+. När den planerade Södertunneln står klar kommer läget framstå än mer gynnsamt, nära allmänna kommunikationer och som en del av en ny dynamisk framväxande stadsdel.

Ledningsomläggningar pågår inom kvarteret, och byggstart är beräknad till sommaren 2011.

Hotellet kommer att stå klart hösten 2013. Byggnaden uppförs med miljövänliga material och kommer att uppfylla kraven i Green Building. Midrocs investering uppgår till 230 miljoner kronor.

Fakta:

213 hotellrum i totalt sju våningar
lobby, restaurang och bar i bottenplan. Konferensanläggning på plan 2. Övriga våningsplan inrymmer hotellrum.
totalt knappt 10 000 kvm.
Ytterligare information

Peter Syrén, VVD Midroc Property Development AB, 010-470 74 06
Anders Junger, koncernchef, Winn Hotel Group AB, 070-342 45 00

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här