12 november 2010

Midroc satsar på nytt hotell i Lund

Midroc Property Development har tecknat avtal med hotelloperatören Winn Hotel Group om uppförande av ett nytt Park Inn by Radisson i Lund.

Hotellet får 192 rum, reception, lobby, bar, restaurang och konferens. Det byggs vid Borgs Park, i närheten av nya trafikplatsen Råbylund. Hotellet kommer att stå klart hösten/vintern 2012.

- Hotellet blir en bra början på Borgs Park, vårt nya utvecklingsområde i Lund, berättar Peter Syrén, vice vd i Midroc Property Development. Läget längs Ruben Rausings gata är utmärkt med bra synlighet och lätt åtkomst från E22. Här planerar vi också för två nya kontorshus med World Trade Center som hyresgäst samt ett nytt parkeringshus för 475 bilar.

- Det behövs ett nytt hotell i Lund, och Park Inn by Radisson blir det första som byggs på mycket länge, säger Anders Junger, koncernchef i Winn Hotel Group. Med vårt nya hotell vill vi gärna vara med och utveckla Lund som en betydelsefull mötesplats i Skåne.

Midroc Property Development är fastighetsägare och byggherre. Byggnaden kommer att projekteras med miljövänliga material och uppfylla kraven för Green Building. Byggstart är beräknad till sommaren 2011 och hotellet kommer att stå klart under hösten/vintern 2012. Midrocs investering uppgår till ca 220 miljoner kronor.

Fakta:

192 hotellrum i totalt tio våningar
lobby, restaurang och bar i bottenplan. Konferensanläggning på plan 2. Övriga våningsplan inrymmer hotellrum
totalt 9 000 kvm.
Ytterligare information

Peter Syrén, VVD Midroc Property Development AB, 010-470 74 06
Anders Junger, koncernchef, Winn Hotel Group AB, 070-342 45 00

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här