16 december 2009

Midroc säljer bostadsområdet Klosterängen i Lund

Midroc Property Development har sålt bostadsområdet Klosterängen till Stiftelsen AF Bostäder.

I bostadsområdet Klosterängen (fastigheten Utbrytningen 2) finns 112 studentbostäder. Midroc Property Development och AF Bostäder planerade bostäderna gemensamt och de byggdes 2004. Samtliga bostäder är pentryrum om drygt 22 kvm.

Fram till nu har Midroc varit ägare och AF Bostäder har hyrt och förvaltat fastigheten. Detta har bland annat inneburit att AF Bostäder under hela perioden har hyrt ut bostäderna till studenter.

Övertagandet skedde den 15 december 2009. För hyresgästerna blir det ingen förändring, utan AF Bostäder fortsätter sköta området och hålla all kontakt med hyresgästerna precis som hittills.

- Bostäderna och området är mycket uppskattade av hyresgästerna och genom köpet försäkrar vi oss om att bostäderna kommer att förbli studentbostäder, säger AF Bostäders vd, Rolf Svensson. Affären innebär också att det blir en långsiktigt bättre ekonomi för framtidens studenter, fortsätter han.

- AF Bostäder har i det ursprungliga avtalet haft en option om förvärv som de nu har valt att utnyttja, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development. Vi har haft ett bra samarbete med AF Bostäder och vi är stolta över Klosterängen som är ett väldigt attraktivt område bland studenterna, och som också erhållit utmärkelsen "Framtidens studentbostad".

Ytterligare information:

Magnus Skiöld, vd, Midroc Property Development AB, 070-445 35 33
Rolf Svensson, vd AF Bostäder, 0709-35 81 11