13 maj 2009

Byggstart för Midrocs nya kontorsprojekt

Midroc Property Development har utvecklat ett nytt kontorshus, Jungmannen, i Västra Hamnen. Idag grävdes ett symboliskt första schakttag på byggarbetsplatsen.

- Trots lågkonjunkturen fortsätter vi utvecklingen av World Trade Center Area i Västra Hamnen berättar Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development. Det nya kontorshuset byggs i fem plan och får sju mindre bostäder högst upp. Störst hyresgäst blir konsultföretaget Ramböll.

- När vi planerade för det nya World Trade Center-kontoret genomförde vi ett gediget arbete för att få byggnaden energieffektiv säger Magnus Skiöld. Alla de kunskaper och goda erfarenheter som vi fick då använder vi i det här projektet. Vi räknar med att kunna sänka byggnadens totala energiåtgång till ca 80 kWh/kvm och år, vilket är långt under myndighetskrav och kraven för Green Building.

Det nya kontoret får bl a närvaro- och behovsstyrd ventilation och belysning, behovsstyrda fläktar, motorer och pumpar samt lokalt producerad fjärrvärme och kyla från akvifärlagret i Västra Hamnen.

Midroc har arbetat med utvecklingen av området, som idag kallas World Trade Center Area, i tio år. Först byggdes Saabs gamla flygplansfabrik om till kontor, World Trade Center Teknikportalen. Därefter har ytterligare två kontor byggts, varav det ena är det nya World Trade Center-kontoret. Byggnationen av Hotell Park Inn pågår för fullt och hotellet beräknas stå klart årsskiftet 2010/2011. Inom området planeras för ca 150 bostäder, en förskola, ytterligare kontor samt en stadsdelspark.

Ytterligare information

Magnus Skiöld, vd
010-470 74 05

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här