220 nya hotellrum vid WTC i Västra Hamnen, Malmö

Midroc Property Development kommer att uppföra ett nytt hotell med 220 rum i Västra Hamnen, Malmö. Rezidor blir operatör med sitt hotellkoncept Park Inn.

Byggstart planeras till första kvartalet 2008, så att hotellet kan tas i drift i början av 2010.

Midroc och Rezidor har tecknat ett avtal som resulterar i nybyggnation av ett stort hotell i Malmö. Affären är villkorad bland andra slutliga myndighetsbeslut.

Det 9 400 kvm stora hotellet kommer att ligga i hjärtat av Västra Hamnen, granne med World Trade Center. Det byggs i sju våningar med garage under hela byggnaden.

I bottenvåningen finns lobby, bar, restaurang, konferenslokaler och kontor. Hotellrummen placeras på plan 2-7. Den totala investeringen för Midroc kommer att uppgå till 250 miljoner kronor.

- Detta hotell blir ett mycket bra tillskott för Park Inn, säger Kurt Ritter,
koncernchef och vd för Rezidor. Malmö och Öresundsregionen är ett mycket dynamiskt område, och läget i Västra Hamnen är perfekt. Hotellet blir även ett utmärkt komplement till våra spännande Park Inn-projekt i Stockholm, där särskilt det nya hotell- och kongresscentret mitt i city får en stark internationell lyskraft.

- Park Inn kommer att komplettera verksamheten i World Trade Center på ett bra sätt genom att erbjuda våra kunder och deras gäster ett stort och modernt hotell, menar Peter Syrén, affärschef i Midroc.

- Den första etappen av World Trade Center Malmö invigdes hösten 2006, och vi har idag 50 företag med drygt 800 medarbetare som hyresgäster. Just nu byggs den andra etappen på 14 000 kvm med plats för kontor, bankverksamhet, butiker, restaurang- och konferensverksamhet. Vi räknar med att ytterligare 600 personer kommer att arbeta där, avslutar Peter Syrén.

Ytterligare information:

Peter Syrén, vice vd
040-35 15 06, 0703-87 08 00