Peter Lindmark

Peter jobbar som projektledare för Midroc Ställningar i Göteborg. Han är i grunden utbildad elektriker och arbetade med det under en period, men fick genom vänner intresse för ställningsarbete. “Det började med att jag under en semester var med och byggde ställning. Sedan fastnade jag för det och nu har jag jobbat på Midroc i två och ett halvt år.”

Hur hamnade du på Midroc?

Allt började med att det skulle startas upp en ny avdelning för Midroc Ställningar i Borås och jag fick frågan att som projektledare leda den avdelningen. Jag satt tidigare hos en konkurrerande firma men jag ångar inte för en sekund att jag bytte. Jag trivdes bra där men jag älskar verkligen mitt jobb här på Midroc.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

Alla dagar ser olika ut, säg 60/40 fördelat på kontor och ute i verksamheten hos kund och det är en av de saker som gör att jag älskar mitt jobb. Mångsidigheten, att jag ena dagen kan sitta på kontoret och andra dagen vara ute på bygger. Jag är med från början till slut i alla projekt och arbetar med alla delar. Det bästa med jobbet är variationerna i arbetsuppgifterna. Att få vara med från början till slutet av ett projekt, och se hur de utvecklar sig till ett färdigt resultat.

Vad är det bästa med ditt jobb som projektledare?

Det är variationen, problemlösningen och att få se kunden bli nöjd när vi lyckas lösa och uppnå deras förväntningar i ett projekt.

Vilka projekt arbetar ni med nu?

Vi har alldeles nyligen börjat bygga ställningar för Karlatornet som ska bli Nordens högsta byggnad, vilket känns väldigt spännande. Tornet ska bli 245 meter högt och beräknas vara klart 2022.
Vi har även ett flertal projekt nere i hamnen i Göteborg där vi samarbetar med andra Midroc-bolag som Electro och Mechanical.

Hur jobbar du med vår kultur på Midroc?

Jag fokuserar på kommunikation och att få alla att känna sig inkluderade och delaktiga i processen, vilket gör att alla blir peppade till att utvecklas tillsammans för att nå våra mål. Vi fokuserar mycket på att träffas i grupp både med kund och utan för att alla ska vara delaktiga. Jag älskar verkligen mitt jobb på Midroc. Det må vara ett stort företag men känslan är precis som på ett mindre bolag. Det är så jag upplever det här på Midroc Ställningar. Om jag läser om företaget eller hör andra människor prata runt om mig så känns det som att det genomsyrar hela företaget.