Maid Delic

Maid jobbar som automationsingenjör och har tidigare gått Midroc Automations traineeutbildning. Han berättar om vad han tycker är viktigt på jobbet och om sin dröm om att projektleda ett stort energiprojekt.

Bakgrund

Utbildad till civilingenjör i reglerteknik på Lunds tekniska högskola. Kom i kontakt med Midroc Automation på arbetsmarknadsmässa på högskolan och sökte sig därefter till traineeprogrammet som började i september 2015. Nu är han automationsingenjör för Midroc.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

Det som jag gillar är att det kan vara så olika. Man är ingen hamster i hjulet som stämplar in och har en vanlig dag på jobbet utan det skiljer sig från dag till dag. Generellt så jobbar vi i projekt och jag kan ha olika roller i olika projekt. Just nu jobbar jag i tre projekt, i två är jag programmerare och i det tredje har jag en mindre projektledarroll.

Vad inspirerar dig?

Jag är väldigt beroende av människor och vill inte sitta ensam hela dagen i ett hörn. Jag tycker det är väldigt roligt att jobba med många olika människor som är duktiga på olika saker. Det är mina kollegor som inspirerar mig till att bli bättre.

Vad är ditt drömprojekt?

Under min studietid blev jag väldigt engagerad i energi- och miljöfrågor, så jag skulle vilja jobba med såna projekt. Det gör vi på Automation, när vi jobbar inom fjärrvärme och process. Så det är inspirerande att få bidra till ett mer hållbart samhälle på så sätt. Mitt drömprojekt skulle vara ett stort projekt, både ekonomiskt och till ytan. En jättestor vindkraftspark skulle jag vilja projektleda, med den senaste teknologin. Det skulle vara kul!