Elsa Enigk

Elsa jobbar som assisterande projektledare på Midroc Project Management's byggenhet. Hon kommer direkt från KTH och jobbar nu i ett projekt med att renovera lokaler där det bedrivs utbildning och forskning inom bland annat rymd- och plasmafysik.

Bakgrund

Utbildad till civilingenjör i samhällsbyggnad. Har jobbat som assisterande projektledare på Midroc sedan februari 2016.

Hur kom du i kontakt medMidroc?

Det var via en kompis till mig som hade en traineetjänst på Akademiska hus (kund till Midroc). Hon fick höra att Midroc sökte ingenjörer till byggprojektet och hon rekommenderade mig att söka. Det var så allt började för mig, att jag fick en intervju genom min kompis. Det jag fastnade för var tänket i företaget, att det är mycket fokus på personlig utveckling och att man ser alla medarbetare på individnivå. Jag gillar också att vi har många projekt och det därför finns många olika vägar att gå.

Vad inspirerar dig på jobbet?

Det som fick mig att välja byggbranschen och projektledning är mycket på grund av variationen och problemlösningen. Jag har alltid gillat teknik och byggnadsteknik. Jag inspireras av att få vara med och bygga saker som man fysiskt kan se ta form, även om jag inte har varit med och spikat så har jag bidragit till att skapa någonting. Det tycker jag är otroligt häftigt. 

Vad jobbar du med just nu?

Jag är delaktig i ett ombyggnadsprojekt för Akademiska hus. Det är forskningslokaler, utbildningslokaler och kontorslokaler som vi renoverar. Det är väldigt speciella lokaler, det finns känslig utrustning, högspänning och kemikalier. Vi har också hittat kvicksilver, eftersom det är gamla kvicksilverlabb. Vi har därför gjort ett stambyte med sanering. Dessutom sitter verksamheten kvar, framförallt i labbdelarna, så vi bygger om runt den. Jag är på plats 100% och det är jätteroligt att få vara med i ett så stort och invecklat projekt såhär tidigt i min karriär, jag lär mig otroligt mycket.

Hur ser en dag på jobbet ut?

Det finns faktiskt inga vanliga dagar, alla ser olika ut. Det som är likadant är att jag åker till samma plats varje dag, jobbar med samma personer och med verksamheten som är där. Men vissa dagar sitter jag i möte hela dagen, det kan vara alltifrån planeringsmöten till ekonomimöten, andra dagar kan jag vara ute i produktionen och lösa frågor på plats.