Christian Ahlkrona

Christian Ahlkrona är utbildad byggnadsingenjör från Helsingborg och jobbar nu som projektchef för sitt drömprojekt - ett helt nytt bostadsområde i hemstaden.

Bakgrund

Utbildad byggnadsingenjör från Linnéuniversitetet i Växjö. Har tidigare arbetat som projektledare på ett företag i Helsingborg som jobbade med liknande projekt, då jobbade han som extern konsult. Idag jobbar Christian som projektchef för bostadsprojektet SeaU i Helsingborg, något som han började med vid årsskiftet 2015-2016.

Vad gör en projektchef?

En projektchef håller ihop projektet, driver projekteringen och genomförande från det att vi börjar med de första skisserna till genomförande av projektet.

Vad jobbar du främst med för projekt?

Jag jobbar med bostadsprojektet SeaU, som är ett helt nytt kvarter i centrala Helsingborg. Projektet är en del i ett större projekt som består av tre delar. Där första delen bestod av att flytta ett befintligt stort hus ca 80 meter till sin nya plats (Tivoli). Nu ska vi uppföra en hotell- och kongressanläggning förutom de 155 bostäderna. Bostäderna blir färdiga för inflyttning våren 2019 och kongressanläggningen 2020.
Läs om Sea U i Helsingborg

Hur hamnade du på Midroc?

Jag kände till Midroc för att jag haft en del bekanta som jobbat här. Jag hade hört mycket bra om företaget, och när tjänsten som projektchef dök upp kunde jag inte motstå att söka den. Dels var det ett projekt som lockade mig väldigt mycket, men det var även på grund av att jag hört mycket gott om arbetsmiljön och kollegorna som jag sökte mig till Midroc.

Kulturen på Midroc, hur beskriver du den i det dagliga arbetet?

Det jag tycker kännetecknar Midroc-kulturen är att det är väldigt högt i tak. Vi har en bra stämning på kontoret där alla är positiva och ställer upp för varandra. Det finns alltid någon att fråga och prata om jobbet med, samtidigt som vi har mycket roligt ihop. Jag har inte känt det tungt att gå till jobbet en enda måndagmorgon, det är alltid roligt att komma till jobbet.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av produktionen, att skapa något och se det växa fram. Oavsett om det är ett stort bostadshus eller något mindre projekt. Det är en häftig känsla att tillsammans vara med och projektera fram alla ritningar, som sen används för att produceras en färdig byggnad som skall stå i hundra år.

Vad är ditt drömprojekt?

Detta. Bostadsprojektet SeaU är verkligen ett drömprojekt. Det är nog 50/50 på grund av arbetsplatsen och projektet. Jag är ju helsingborgare och det är extra roligt att genomföra ett projekt i centrala Helsingborg, där det sällan byggs något nytt. Att då få vara med och genomföra detta projekt, bostäder med ett fint läge precis vid vattnet, det är en dröm.