2021-11-06

Systemledare/systemingenjör Malmö

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Midroc Automation en naturlig och viktig roll att spela.

För våra åtaganden behöver vi omgående stärka organisationen med flera systemingenjörer/systemledare med kompetens på 800xA och/eller SattLine. Hos Midroc Automation i Malmö får du möjlighet att ingå i vårt Centre of Excellence - ett team specialiserade på ABB-produkter som arbetar lokalt, nationellt och internationellt. Vi är idag lika starka på ABBs plattformar som på Siemens och har tagit ett stort kliv på vägen till att bli en av Europas ledande systemintegratörer. Det här innebär bland annat att man hos oss inte bara har möjlighet att bli expert på ABB:s produkter utan även att det finns ännu fler utvecklingsmöjligheter och större och mer utmanande projekt. 

Vem söker vi?

Dina arbetsuppgifter kommer att i huvudsak vara att ta ansvar för att sätta upp system och säkerställa att de motsvarar de krav som ställs i projekten, genomföra uppgraderingar, samt att hjälpa till i alla faserna i ett projekt inklusive idrifttagning hos kund. Vi ser gärna att du är civilingenjör eller har motsvarande högskoleutbildning. Du är en driven och flexibel person med känsla för att sätta kunden i fokus. Det är ett krav med kompetens och dokumenterad erfarenhet på ABB 800xA alternativt SattLine eller annat DCS-system, samt att du har god förståelse för automation och produktion.

Krav

  • Kompetens och dokumenterad erfarenhet av ABB 800xA, SattLine eller annat DCS-system
  • Relevant civilingenjörs eller högskoleutbildning
  • Du är en teamspelare som tar ansvar och gillar att arbeta i grupp såväl som enskilt
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • Du har god förståelse för automation och produktion
  • Du har några års dokumenterad praktisk erfarenhet av automationsarbete
  • Körkort (B)

Meriterande

  • Kompetens och dokumenterad erfarenhet av livsmedels- och/eller läkemedelsindustrin

Vad erbjuder vi?

Du får möjligheten att ingå i en engagerad och prestigelös grupp, jobbet tar vi på allvar men vi har också väldigt roligt tillsammans! Vi tror på utveckling, utbildning och mångfald. Vi tror också på att våra medarbetare är vår i särklass viktigaste resurs. Av den anledningen har vi på Midroc en egen affärsskola, Midroc Business School. Vi arbetar aktivt med en utvecklingsprocess för varje enskild medarbetare. Att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet är en hygienfaktor. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Som ett led i det erbjuder vi alla anställda ett antal förmåner, exempelvis tjänstebil, ett generöst friskvårdsbidrag, privatvårdsförsäkring, regelbundna hälsoundersökningar och personalstöd via vår företagshälsovård. Naturligtvis är vi anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension och föräldralön.

Ansökan

Tjänsten är en heltidstjänst med utgångspunkt från vårt kontor i Malmö. Tjänsteresor förekommer. Lön enligt överenskommelse. Start omgående eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 8/11

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Har du frågor gällande tjänsten kontakta Avdelningschef Magnus Funder Holmberg på telefon +46 (0)40-663 33 01 eller HR-chef Carolina Hemmingsson via e-post, carolina.hemmingsson@midroc.se

Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4400 medarbetare och under 2020 omsatte vi 11 miljarder kronor.

Stad
Malmö
Bolag
Midroc Automation
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2021-11-06
Sök jobbet

Kontaktperson

{{ model.Title }}

{{model.FirstName}} {{model.LastName}}