2021-06-01

Senior systemingenjör SCADA

Midroc Automation är ett av Sveriges ledande automationsföretag med ca 240 anställda 8 orter. Vi finns i alla industribranscher; från traditionell basindustri till infrastruktur. Det spelar ingen roll om våra kunder bygger motorvägsnät, tunnlar eller bilar, raffinerar råolja, gräver guld, rostar kaffe eller producerar energi. Överallt där industriproduktion trimmas, effektiviseras och utvecklas har Midroc Automation en naturlig och viktig roll att spela. Det finns få leverantörer i världen som får förtroendet att hantera omfattande automationslösningar i stora, komplexa projekt. Vi är en av dem. Med vår projektförmåga tar vi helhetsansvar för system, el och kraft samt mekanik och montage. Vi har höga ambitioner för framtiden, där andra ser omöjliga uppdrag ser vi spännande möjligheter! Men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Vill du också bli en av oss? Välkommen med din ansökan – vi lovar att utmana dig!

Du kommer att ingå i ett skickligt och engagerat team där du kommer att ha ansvar för kundens installation, konfiguration och även idrifttagning av systemet i projektet hos våra kunder.

Din roll är en förstärkning av vår kompetens för att både stödja vår kund produktutvecklingsstrategi med allt fler smarta produkter som har integrerade mjukvarukomponenter och stödja vår förmåga att utnyttja automation och digitalisering för mer produktiva och kvalitetssäkrade tillverkningsprocesser.
En del i rollen är att arbeta ihop med andra funktioner som systemutveckling, IT, underhåll, kvalitet och produktion för att lösa problem och utveckla vår kunds gemensamma kompetens.
I rollen ingår även korta och långa projektarbete för att utveckling av leveransprocesser, inklusive förbättring av integration mellan komponenters mjukvara, testsystem, styrsystem och affärssystem.

Ansvarsområden

 • Utveckling och underhåll av driftövervakning systemet (SCADA. EMS)
 • Punkt till punkt tester samt idrifttagning av elnätstationer.
 • Identifiera förbättringsmöjligheter via automation och digitalisering
 • Delta som teknisk expert i förstudier och i investeringsprojekt
 • Utbildning av nya konsulter inom SCADA, EMS applikationer.
 • Driftsätta av automationslösningar och integrera med styrsystem och IT-system inom projekt
 • Stödja produktionstekniker, produktutvecklare, IT-utvecklare, underhållspersonal med praktisk problemlösning kopplat till RTU/PLC, HMI/SCADA, kommunikation mellan instrument, styrsystem, elektroniska komponenter i våra leveransprocesser.

Kvalifikationer

 • Teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande erfarenhet från Elkraft/Automation med styrsystem SCADA
 • 5–10 års erfarenhet av automationsprojekt och processutveckling
 • Erfarenhet av RTU/PLC-programmering
 • Erfarenhet av HMI-SCADA-programmering och integration
 • Behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Meriterande om du har erfarenhet av Siemens, ABB för HMI

För att trivas hos oss är du en teamspelare, du är inte rädd för att fråga om hjälp eller dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Vidare är du kommunikativ, strukturerad och ansvarstagande.

Skicklig kommunikationsförmåga och klarhet är ett krav för att lyckas som konsult samt att kunna utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Eftersom du är samordnare över din leverans, måste du som person vara säker i dig själv, resultatorienterad och ha ett stort ansvarstagande. Du har B-körkort och trivs med att resa en del i tjänsten. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Midroc Automation erbjuder

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Vi jobbar i en dynamisk arbetsmiljö med korta beslutsvägar och där du har möjlighet att påverka Midroc och vår väg mot framtiden. Vi erbjuder en anställning med kollektivavtal och där balans mellan arbete och privatliv är av stor vikt!

Läs mer om oss på www.midroc.se samt se informationsfilm om oss.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-06-01.

Vid frågor kontakta Siamak Hashemi 073-840 2252, siamak.hashemi@midroc.se

All form av rekryteringshjälp undanbedes.

Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4200 medarbetare och under 2019 omsatte vi 11,4 miljarder kronor.

Stad
Solna
Bolag
Midroc Automation
Typ av tjänst
Instrument, Automation
Sista ansökningsdag
2021-06-01
Sök jobbet