2021-05-27

Projektledare/Seniorkonsult inom Hållbara Teknik- och Energisystem

Midroc Project Management är ett konsultföretag som utvecklar och utför projekt för industri-, energi- och samhällsbyggnad, både i Sverige och utomlands. Bolaget har ca 120 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Lysekil, Stenungssund och Avesta. Midroc Project Management AB är ett av Midrocbolagen i Midroc Europe som 2020 blev utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare, och vi söker nu en ny förmåga för att stärka vårt team!

Midroc Project Management stödjer aktivt våra kunder i deras utmaning att möta framtida behov vad gäller hållbara processer för sin verksamhet –allt från innovativa produktionsprocesser, till effektiv och fossilfri energianvändning samt hållbara värdekedjor. Vi medverkar så tidigt som möjligt i projektutvecklingen och strävar efter att medverka under hela projektet från idé och förstudier till design, implementering och drift.

Vi söker nu erfarna medarbetare för utveckling och genomförande av projekt som bidrar till samhällets omställning av energisystemet & en klimatpositiv framtid.

 • Exempel på projekt som vi kommer att jobba med är:
  • CCS, dvs storskalig koldioxidfångst
  • Bioraffinaderier för framtida produktion av hållbara drivmedel

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckling, projektledning och genomförande av t ex förstudier, projektering och upphandling till genomförande och avslut.
 • Direkt dialog med nuvarande och framtida kunder för utveckling av nya uppdrag och affärer inom vårt verksamhetsområde.
 • Leverans av projekt inom fastställd budget, tidplan och kvalitet.
 • Kontinuerlig uppföljning samt återrapportering av projektstatus till beställare/styrgrupp eller projektägaren.

Vem är du?

Vi söker dig som drivs av att utveckla nya lösningar på tekniska utmaningar och på samma gång bidra till en hållbar utveckling. Du har troligen arbetat aktivt med projekt- och/eller affärsutveckling som projektingenjör eller projektledare. Vi tror att du har erfarenhet av energisystemfrågor – inom industrin eller på energibolag - med koppling till den pågående omställningen av energisystemet med målet att nå ett klimatpositivt samhälle. Kanske har du jobbat som konsult och har erfarenhet från olika typer av branscher och industrier alternativt att du under en längre period jobbat med innovations- och omställningsfrågor inom en specifik bransch.

Som person bör du vara metodisk, analytisk och målinriktad, med helhetssyn på uppdraget och beställarens mål. I rollen som konsult behöver man vara lyhörd och ta egna initiativ. Du är trygg och flexibel i din yrkesroll, har hög social kompetens och lätt för att arbeta både självständigt och i team.

På Midroc gillar vi att jobba tillsammans och värdesätter därmed din förmåga att arbeta i lag och att skapa goda relationer, internt såväl som externt. Vi tror också att du är strukturerad och är problemlösande för att, som konsult, kunna möta kundens behov och driva det vidare mot ett väl genomfört projekt.

Krav:

 • Vi ser att du innehar en ingenjörsexamen eller motsvarande yrkeserfarenhet
 • Minst fem års yrkeserfarenhet inom industri- eller energisektorn
 • Dokumenterad erfarenhet av projekt som bidrar till samhällets omställning av energisystemet & en klimatpositiv framtid.
 • Erfarenhet av att leda projekt från början till slut
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska - i tal och skrift.
 • Du tar en ledande roll i grupper och skapar motivation och framgång för din projektgrupp.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att leda en arbetsgrupp
 • Gott kontaktnät inom industri- och energibranschen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2019 omsatte vi 11,4 miljarder kronor och sysselsatte 4200 medarbetare.

Stad
Stockholm
Bolag
Midroc Project Management
Typ av tjänst
Projektledning
Sista ansökningsdag
2021-05-27
Sök jobbet