Projektledare inom riskbaserat underhåll

Midroc Project Management är ett konsultföretag som utvecklar och utför projekt för industri-, energi- och byggsektorn, både i Sverige och utomlands. Bolaget har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Lysekil och Avesta. Midroc Project Management AB är ett av Midrocbolagen i Midroc Europe.

Som en av Sveriges bästa arbetsgivare vet vi att vår kultur och människorna som är med och skapar den, har en avgörande del i vår framgång och vidareutveckling som bolag. Tillsammans skapar vi en inkluderande miljö som tar tillvara på vår mångfald och jobbar tillsammans mot vår vision om en bättre och mer hållbar framtid! 
Vi har det mindre bolagets fördel i form av en familjär känsla, där vägen till beslut är kort och nytänkandet är stort. Vi har dessutom en trygg och stark koncern i ryggen, vilket gör att vi kan titta långsiktigt på vår verksamhet och samarbeta kring spännande affärsmöjligheter med våra skickliga systerbolag utspridda över hela Sverige. Och nu söker vi en ny kollega för att stärka vårt team! 

Rollen som projektledare
Den 1 dec 2017 trädde AFS2017:3 i kraft med en uppdaterad kravbild för tryckbärande anordningar. Nu söker vi en Projektledare att hjälpa våra kunder att öka säkerheten och livslängden på sina trycksatta anordningar. Arbetet innefattar även att kontinuerligt arbeta med riskbaserat underhåll på övriga delar av sin anläggning.
Du får möjligheten att själv leda och utveckla arbetsområdet och med både kundhantering, införsäljning, genomförande och konceptutveckling. Uppdraget kan även innebära att utföra riskbedömningar och därefter arbeta fram underhållsplaner inom olika anläggningar.

Ansvarsområden:

 • Försäljning och marknadsföring
 • Utveckling av tjänstekoncept
 • Leda och genomföra konsultuppdrag vilket innefattar
  • Nuläges- och behovsanalys 
  • Upprätta och kvalitetsäkra anläggningsregistret
  • Riskbedömningar
  • Ta fram, implementera och dokumentera rutiner för fortlöpande tillsyn och förebyggande underhåll

Vem är du
På Midroc gillar vi att jobba tillsammans och värdesätter därmed din förmåga att arbeta i lag och att skapa goda relationer, internt såväl som externt. Vi tror också att du är positiv, självgående och lyhörd för att, som konsult, kunna lyssna in kundens behov och driva det vidare mot ett väl genomfört projekt. Du är lösningsorienterad och har förmågan att uttrycka dig bra på både engelska och svenska i såväl tal som skrift.

Skallkrav:

 • Teknisk gymnasieutbildning, högskoleingenjör, sjöingenjör eller motsvarande
 • Driftteknisk bakgrund inom energi, skogsindustri eller processindustri
 • Erfarenhet från att planera och strukturera ditt eget arbete
 • Erfarenhet av att arbetat med rikshantering och förebyggande underhåll

Meriterande:

 • Erfarenhet från arbete med trycksatta anordningar
 • Erfarenhet av teknisk kontroll och besiktning
 • Erfarenhet av RCM eller FMEA, Hazop mm
 • Redan etablerad konsult

Vilka är vi
Vi finns på andra plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsgivare och är ett av 100 karriärföretag 2018, och vi tror på våra medarbetare och värderar deras välmående högt. Hos oss får du chansen att driva din egen utvecklingsresa som konsult genom varierande uppdrag hos spännande kunder, alltid med stöd av närmaste chef, kollegor och vår egna Midroc Business School. På Midroc jobbar vi tillsammans för att nå ditt nästa drömprojekt och samtidigt ger vi dig också förutsättningarna för att kunna ha en bra balans mellan jobb och fritid genom flexibla arbetstider.

Till detta erbjuder vi goda villkor i form av konkurrenskraftig ersättning, pension, rekrytering-och uppdragsbonusar, försäkringslösningar, friskvård och en digital arbetsplats i framkant.

Övrigt

Placeringsort: Stockholm

B-körkort är ett krav

Skulle du passa i vårt team och delar vår vision om framtiden? Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, så tveka inte på att höra av dig eller skicka in din ansökan snarast. Sista ansökningsdag: 2019-03-11

Midroc Europe är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2017 omsatte vi 6,7 miljarder kronor.