Projektcontroller till Midroc Mechanical AB i Stenungsund/Göteborg

Vi på Midroc tror på att göra saker tillsammans. Och faktum är att det är grunden i hela vår verksamhet. Det är inte på egen hand, utan tillsammans, som vi kan utveckla, förändra och förbättra.

Midroc Mechanical erbjuder kvalificerade tjänster inom rör- och mekaniska projekt samt underhåll på den nordiska marknaden. Företagets största uppdragsgivare idag finns inom branscherna energi, stålindustrin, process och petrokemi. Midroc Mechanical har ca 200 anställda och omsätter ca 400 mkr. Läs mer om företaget och koncernen på www.midroc.se

Huvudsakliga ansvarsområden som Projektcontroller:
Som Projektcontroller inom stödorganisationen har du ett löpande ansvar att säkerställa den finansiella informationen som affärsområdeschef, projektchef och projektledare behöver för att skapa ekonomisk framgång i sina projekt. I projekten finns också interna och externa intressenter vilka ibland ställer motstridiga krav och förväntningar på varandra. I sådana situationer förväntas du alltid agera utifrån företagets bästa. Du kommer att agera som operativt stöd åt projektledningen och i det ansvaret ingår även att instruera och utbilda projektmedlemmar samt kontrollera och följa upp projektets ekonomi och dess finansiella processer. Bland dina ansvarsområden kan nämnas:

  • Löpande arbete med projektportföljens projektekonomi
  • Löpande att arbeta med budgetarbete samt framtagning, rapportering och analys av månads-, tertial- samt årsresultat
  • Ansvarig för att ta fram likviditetsprognoser och utveckla system för bättre cashflow
  • Ansvarig för utveckling och utbildning av företaget projektredovisningssystem
  • Vara behjälplig i projekt avseende Mechanical-gruppens affärsutveckling
  • Samarbete med ekonomichef i arbetet med att effektivisera och utveckla gruppens ekonomisystem


Dina egenskaper:

Som Controller är du är noggrann, strukturerad och van att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i projekt.
Det är viktigt att du är prestigelöst och pedagogiskt lagd då du kommer att kommunicera och utbilda medarbetare inom alla nivåer inom organisationen.
Du är nyfiken och vill vara påläst för att snabbt lära dig verksamhetens innehåll, dess ledningsplattform och alla processer som ett rinnande vatten.
Du är nyfiken, inlyssnande och tycker det är stimulerande att fungera som ett operativt och strategiskt stöd på plats för ansvariga affärsområdeschefer, projektchefer och projektledare.


Ditt IT-intresse är stort vilket har gett dig god insikt i vad olika IT-stöd och affärssystem kan åstadkomma för att effektivisera och kvalitetssäkra olika verksamhetsprocesser.
Du har god vana att arbeta i ett högt tempo och planera ditt arbete på ett bra sätt. Som person är du socialt begåvad, har hjärtat på rätt ställe och tycker det är viktigt att ha roligt på arbetet.


Dina kvalifikationer:

Vi söker dig som har Högskoleutbildning med ekonomisk inriktning alternativt gymnasial utbildning kompletterad med annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå.
Du bör ha arbetat som controller i minst 5 år. Meriterande är om du har arbetat på entreprenadföretag eller i en projektstyrd organisation på ett tillverkande företag där du kan uppvisa goda referenser och bra resultat.
Du bör ha god dokumenterad kunskap och erfarenhet av kontraktshantering och ekonomiarbete i medelstora företag.
Meriterande är om du har god erfarenhet av kravsättning och implementering av IT-stödoch olika affärssystem.
Mycket goda kunskaper i Microsoft Office och specifikt i Microsoft Excel
Goda kunskaper i engelska såväl muntligt som skriftligt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Vega. Klicka här för att komma till ansökan!

Snabbfakta:
Uppdragsgivare: Midroc Mechanical AB
Tjänst: Projektcontroller
Tillträde: Omgående
Placeringsort: Kontor på anläggningen i Stenungsund/Göteborg
Publiceringsdatum: 20191030
Sista ansökningsdag: 20191117

Midroc Europe är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4000 medarbetare och under 2018 omsatte vi 8,1 miljarder kronor.