Nu söker vi Systemutvecklare med erfarenhet av SCADA/DCS-system!

Midroc Automation är ett av Sveriges ledande automationsföretag med ca 200 anställda på 8 orter i Sverige. Vi finns i alla industribranscher - från traditionell basindustri till infrastruktur - och spelar en naturlig och viktig roll där produktion trimmas, effektiviseras och utvecklas. Byte av styrsystemet i Lundbytunneln i Göteborg. Implementera styrsystem för Freeportgruvan i Papua Nya Guinea. Drift av LKAB:s gruva i Kiruna. Det är några av de projekt som vi på Midroc Automation framgångsrikt genomfört tillsammans med våra kunder över hela världen. Med vår projektförmåga tar vi helhetsansvar för system, nätverksarkitektur, el och kraft samt mekanik och montage för omfattande automationslösningar i stora, komplexa projekt. Vi ser till att jobbet blir gjort.

Våra ambitioner för framtiden är höga men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Just nu vill vi förstärka vårt team med dig som är systemutvecklare inom SCADA och/eller DCS-system. I rollen kommer du att arbeta med förändringar i befintliga system, uppgraderingar och utbyte av i delar av befintliga system samt att sätta upp nya system. Du jobbar självständigt men med stöd från projektledare och projektmedarbetare.

Vem är du?

Du har minst 3 års erfarenhet av SCADA och/eller DCS-system (gärna iFIX inkl. scripthantering) och har ambitionen att utvecklas inom dessa områden. Du kan lägga upp strukturen för kommunikationsnät där man ställer krav på robusthet och säkerhet. Du har god kännedom om industriella kommunikationsprotokoll, användargränssnitt, databashantering och virtuella miljöer. Du har troligtvis en ingenjörsutbildning inom el, maskin eller automation, alternativt gymnasium med teknisk påbyggnad (typ YH-utbildning) med motsvarande inriktning. Erfarenhet av PLC-, MES-, Servo-system och elkonstruktion är meriterande. Du är obehindrad i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande miljö i ett stabilt och expansivt företag. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering och Industri 4.0 är en naturlig del i vår vardag. Du får möjligheten att ingå i en engagerad och prestigelös grupp, jobbet tar vi på allvar men vi har också väldigt roligt tillsammans! Vi tror på utveckling, utbildning och mångfald. Vi tror också på att våra medarbetare är vår i särklass viktigaste resurs. Av den anledningen har vi på Midroc en egen affärs- och ledarskapsskola, Midroc Business School. Vi arbetar aktivt med en utvecklingsprocess för varje enskild medarbetare. Det är viktigt för oss att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Som ett led i det erbjuder vi alla anställda ett antal förmåner, exempelvis tjänstebil, ett generöst friskvårdsbidrag, privatvårdsförsäkring, regelbundna hälsoundersökningar och personalstöd via vår företagshälsovård. Naturligtvis är vi anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension och föräldralön.

Midroc är ett av Karriärföretagen 2018, finns på topp 100-listan när Sveriges högskoleingenjörer väljer sina drömarbetsgivare och på 2:e plats på listan för Sveriges Bästa Arbetsgivare. Vi är naturligtvis extra stolta över denna utmärkelse då det är våra medarbetare som fått tycka till.

Bra att veta:

Rekrytering och intervjuer sker löpande.

Ort: Mölndal

För att veta mer om tjänsten kontakta Johan Elfvelin (Avdelningschef):

johan.elfvelin@midroc.se, +46 72 241 95 48

Vi önskar vänligen men bestämt att inte bli kontaktade av säljare.

Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2017 omsatte vi 6,7 miljarder kronor.