Nu söker vi en Teknisk Generalist med framtidsfokus!

Midroc Automation är ett av Sveriges ledande automationsföretag med ca 200 anställda på 8 orter i Sverige. Vi finns i alla industribranscher; från traditionell basindustri till infrastruktur. Det spelar ingen roll om våra kunder bygger motorvägsnät, tunnlar eller bilar, raffinerar råolja, gräver guld, rostar kaffe eller producerar energi. Överallt där industriproduktion trimmas, effektiviseras och utvecklas har Midroc Automation en naturlig och viktig roll att spela. Det finns få leverantörer i världen som får förtroendet att hantera omfattande automationslösningar i stora, komplexa projekt. Vi är en av dem. Med vår projektförmåga tar vi helhetsansvar för system, el och kraft samt mekanik och montage. Vi har höga ambitioner för framtiden, där andra ser omöjliga uppdrag ser vi spännande möjligheter! Men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Vill du också bli en av oss? Välkommen med din ansökan – vi lovar att utmana dig!

Arbetsuppgifter

Som Teknisk Generalist arbetar du för teknikenheten och dess metodgrupp. Metodgruppens uppdrag är att säkerställa vår konkurrenskraft genom ständig utveckling av vårt tekniska projektgenomförande genom att implementera effektiva arbetssätt med både befintliga och nya verktyg. Teknikenhetens mål är att;

 • Tillse att bolaget ligger i framkant med avseende på Digitalisering och Industri 4.0
 • Tillvarata bolagets intressen i IT-relaterade frågor på koncernnivå
 • Inom relevanta områden verka för informationsspridning och internutbildning

Exempel på uppdrag i närtid

 • Databasbaserat projektutvecklingsverktyg
  • Utvärdera marknadens utbud av databaser för projektutveckling och utvärdera våra befintliga verktyg och metoder 
  • Efter val av metod och verktyg – implementera genom att sprida kunskap i organisationen
 • Projektrelaterad dokumentation – kvalitet, versionshantering, standarder
 • Verka för och utveckla forum för nätverkande och informationsspridning
 • Stödfunktion i organisationen – delta i relevanta mässor och utifrån behov agera mentor och utbildare för våra lokalkontor
 • OT/IT – bygga upp vår kunskap kring nätverksuppbyggnad och det säkerhetstänk som kommer att krävas i framtida projektleveranser
 • Vitrual commissioning – bygga upp vår kunskap kring nätverksuppbyggnad och det säkerhetstänk som kommer att krävas i framtida projektleveranser

 

Vem är du?

Du är en teknisk generalist med bakgrund inom automation och industriell IT. Du har erfarenhet av databaser, styrsystem av olika fabrikat – både PLC/SCADA och DCS samt konstruktion. Vi förutsätter att du har högre utbildning inom det tekniska området och har erfarenhet av att arbeta i projektform. Uppdragen ovan är enbart exempel på fokusområden i närtid, det är därför viktigt att du är flexibel och trivs med omväxlande arbetsuppgifter. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Då mentorskap och utbildning ingår i rollen trivs du med att dela med dig av din kunskap och är trygg i att tala inför grupp. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Varför arbeta hos oss?

Ledningsfilosofin inom Midroc värnar om korta beslutsvägar och affärsmässig långsiktighet, med våra kunders verksamhet som utgångspunkt. Du får möjligheten att ingå i en engagerad och prestigelös grupp, jobbet tar vi på allvar men vi har det också väldigt roligt tillsammans! Vi tror på utveckling, utbildning och mångfald. Vi tror också på att våra medarbetare är vår i särklass viktigaste resurs. Av den anledningen har vi på Midroc en egen affärsskola, Midroc Business School. Vi arbetar aktivt med en utvecklingsprocess för varje enskild medarbetare.

Att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet är en hygienfaktor. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Som ett led i det erbjuder vi alla anställda ett antal förmåner, exempelvis ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, regelbundna hälsoundersökningar och personalstöd via vår företagshälsovård. Vi har också en del annat smått och gott som vi kan berätta mer om vid ett personligt möte. Naturligtvis är vi anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension och föräldralön.

Midroc är ett av Karriärföretagen 2019, finns på topp 100-listan när Sveriges högskoleingenjörer väljer sina drömarbetsgivare och på 1:a plats på listan för Sveriges Bästa Arbetsgivare. Vi är naturligtvis extra stolta över denna utmärkelse då det är våra medarbetare som fått tycka till.

Vill du veta mer om oss? Se vår informationsfilm

Bra att veta:

Intervjuer sker löpande.

Ort: Solna

För att veta mer om tjänsten kontakta Åsa Hansson (Teknisk chef): 

Tel: 070-7462175, asa.hansson@midroc.se

 

Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4000 medarbetare och under 2018 omsatte vi 8,1 miljarder kronor.