2021-10-01

Fibertekniker inom Fiber & Teknik, Dalarna

Midroc Electro är ett av Skandinaviens ledande elteknikföretag. När du börjar arbeta på Midroc Electro kommer du till ett väletablerat företag med stark familjekänsla med gemenskap, sammanhållning och trivsel. Vi är stolta över att kunna erbjuda varierande arbetsuppgifter, trygghet och goda utvecklings- och karriärmöjligheter för våra anställda.

Vi är ett innovativt företag som satsar inför framtiden. Med högt i tak och nära till ledningen lokalt och korta beslutsvägar. Avdelningen fiber och teknik ingår i region Nord och vi har avdelningens huvudsäte i Falun. Idag arbetar 14 personer på avdelningen.

Om jobbet:
Som fibertekniker arbetar du nära våra projektledare, projektörer och övriga fibertekniker på avdelningen. Tillsammans arbetar vi med våra uppdrag inom fiberutbyggnad, stort som smått.

Rollen som fibertekniker är bred och du kommer arbeta med alla förekommande arbeten i ett fibernät så som drift och underhåll, på både den passiva delen samt den aktiva. Ny- och ombyggnationer, fiberblåsningar och slutmätningar.
Ibland arbetar du självständigt men som oftast i lag tillsammans andra.
För att ge rätt förutsättningar att lyckas i alla våra uppdrag strävar vi alltid efter rätt start, rätt genomförande och rätt avslut. Din anställning som fibertekniker innebär resor inom Dalarna.

Om dig:
Som person är du social och gillar att jobba tillsammans med andra. Du är van, och trivs med, att ha många kontaktytor där du också ger service och support utifrån din kompetens inom fiberområdet. Du gillar högt tempo och har en god prioriteringsförmåga och är kvalitetsmedveten.

Vi ser väldigt positivt om du arbetat med liknade arbetsuppgifter tidigare inom fiberutbyggnad, el eller annat installationsarbete. Du kanske har erfarenhet inom el eller annan svagström men vill utveckla dig vidare?
Men vi ser inga problem om du är i början på din karriär bara du har den rätta inställningen och rätt grundkompetens.

För att klara rollen som fibertekniker behöver du:
- Gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning inom el-, tele-, fiber-teknik.
- Ha viljan och intresset att lära sig nya system och lösningar.
- Ha grundkompetens inom installationsyrket.
- B-körkort är ett krav.
- Behärskar svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Det är meriterande om du har certifikat inom Robust Fibers områden. Yrkesvana inom kommunikationsnät, arbetat inom väg och järnvägsområden, arbetsledning, inmätning GNSS/GPS, BE-kort.

Din anställning hos oss:
Hos oss på Midroc Electro får du förutom engagerade kollegor även förmåner som på olika sätt bidrar till en lite bättre vardag. Vi jobbar för en bra arbetsmiljö och ett fritt arbete med eget ansvar i varierande uppdrag, personlig utveckling, fortbildning och karriär. Friskvårdsbidrag och möjlighet till sjukvårdsgruppförsäkring. Möjlighet till förmånliga drivmedelsavtal och tillgång till semesterstugor är en del av våra personalförmåner. På Midroc sätter vi våra medarbetare i centrum!

Välkommen med din ansökan redan idag!

Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Under 2020 omsatte vi cirka 11 miljarder kronor och sysselsatte 4400 medarbetare.

Stad
Falun
Bolag
Midroc Electro
Typ av tjänst
Data/IT
Sista ansökningsdag
2021-10-01
Sök jobbet

Kontaktperson

Avdelningschef

Olle Friskopps