2021-06-28

Fältbaserad Provningsingenjör inom Elkraft

Med människor i fokus och rötter i traditionell automation är vi en av Sveriges ledande leverantörer av resurseffektiviserande system för energi, infra och industri. Vi tar ett helhetsansvar för både stora och mindre projekt med el, kraft och automation. Vi levererar även hela anläggningar där vi utöver våra automationslösningar tar ett totalansvar - människor, montagelösningar och mekanik. Genom att kombinera projektförmåga, branschkunnande och teknisk kompetens, skapar vi framgång och utveckling för både medarbetare och kunder. Våra resurser har vi samlade i eget hus vilket ger oss en värdefull samverkan och kontinuitet i projekten. För oss handlar projektförmåga om att skapa konkurrenskraft åt och tillsammans med våra kunder. Överallt där industriproduktion effektiviseras och utvecklas har Midroc Automation en naturlig och viktig roll att spela.

Det går bra för oss och vi har fortsatt höga ambitioner för framtiden - där andra ser omöjliga uppdrag ser vi spännande möjligheter! Men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Idag är vi dryga 300 medarbetare fördelat på 10 orter och vi blir fler för varje år. Vill du också vara med på resan? Välkommen med din ansökan – vi lovar att utmana dig!

Kvalifikationer

  • Avslutad gymnasial utbildning inom el alternativt elkraftsingenjörsutbildning eller likvärdig utbildning
  • Du har flerårig relevant arbetslivserfarenhet och teknisk kompetens som
    provare/ provningsingenjör inom elkraft.
  • Du har god erfarenhet av provning av reläskydd, ställverk och kontrollsystem
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska
  • B-Körkort

Vi tror att du som söker har stort tekniskt intresse, förstår dig på entreprenörskap och företagande. Du har förmågan att hålla och skapa struktur i ditt arbete och kan prioritera rätt saker. Vi tror att du anstränger dig för att leverera hög kvalitet i ditt arbete och för att skapa god relation till dina kunder. Slutligen tror vi att du är noggrann och har en utvecklad problemlösningsförmåga och en lösningsfokuserad inställning.

Ansvarsområde

Som provningsingenjör på Midroc Automation bedriver och ansvar du för genomförandet av provning- och idrifttagning i våra kunders anläggningar. Avdelningen du kommer tillhöra arbetar primärt med att bygga och installera ställverk 0,4-36kV. Avdelningen har egen produktion i Mölndal där ställverken tillverkas. I din roll kommer du ansvara för att prova och driftsätta dessa när dem är installerade hos kund. Provning internt i produktionen före leverans vid tex FAT kan också förekomma.

Du ansvarar för att säkerställa att vår konstruktion uppfyller kundens specifikationer och krav. Ansvaret för att säkerställa att eventuella ändringar av konstruktionen/dokumentationen i samband med provning/idrifttagning ingår också i rollen.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i huvudsak med att leda och genomföra provning och idrifttagning ute hos våra kunder. Du kommer arbeta direkt under projektledaren som ansvarar för projektet mot kund. Du kommer också ha en tät dialog med avdelningens konstruktörer. I din roll som fält provningsingenjör kommer du också ansvara för att samordna och hålla ihop avdelningens provningsprogram, protokoll och checklistor. Projektledare och konstruktörer medverkar ibland vid driftsättningar men du kommer ansvara för och leda provningsarbetet.

I det dagliga arbetet ingår planering och ansvar för genomförandet av avdelningens provningar och driftsättningar. Provning och driftsättning hos kund eller i vår produktion vid FAT där du provar av ställverk, transformatorer, styrsystem, reläskydd, batterisystem mm. Kundmöten och kundkontakt ingår också i arbetsuppgifterna. I tjänsten fält provningsingenjör ingår det mycket resor där du ligger borta i veckorna. Det är därför viktigt att du trivs bra med att vara på resande fot på regelbunden basis.

Vad erbjuder vi?

Hos oss ingår du i en kompetent, engagerad och prestigelös organisation - jobbet tar vi på allvar men vi har det också väldigt roligt tillsammans! Det är därför många av våra medarbetare jobbar här i tio, tjugo och till och med trettio år. Vi är en bra mix mellan junior och senior kompetens där alla bidrar till varandras utveckling. Då medarbetarna är vår i särklass viktigaste resurs investerar vi mycket i individens utveckling. Att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet är dessutom en hygienfaktor. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Som ett led i det erbjuder vi alla anställda ett antal förmåner, exempelvis tjänstebil, ett generöst friskvårdsbidrag, privatvårdsförsäkring, regelbundna hälsoundersökningar och personalstöd via vår företagshälsovård. Naturligtvis är vi anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat arbetstidsförkortning, tjänstepension och föräldralön.

Bra att veta 

Placeringort: Mölndal 

Vi ser gärna att du är bosatt i närheten av Göteborg då avdelningen finns i Mölndal. 
Men då du kommer resa mycket i tjänsten, fungerar det också om du är bosatt på annan ort.
Vi tror dock att du är bosatt någonstans i mellansverige, då dem flesta jobben finns där. 

Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan idag!

 

Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 4400 medarbetare och under 2020 omsatte vi 7,5 miljarder kronor.

Stad
Göteborg
Bolag
Midroc Automation
Typ av tjänst
Elkraft
Sista ansökningsdag
2021-06-28
Sök jobbet