Automationsingenjör/elkonstruktör till kransystem

Midroc Automation är ett av Sveriges ledande automationsföretag med ca 200 anställda på 8 orter i Sverige. Vi finns i alla industribranscher; från traditionell basindustri till infrastruktur. Det spelar ingen roll om våra kunder bygger motorvägsnät, tunnlar eller bilar, raffinerar råolja, gräver guld, rostar kaffe eller producerar energi. Överallt där industriproduktion trimmas, effektiviseras och utvecklas har Midroc Automation en naturlig och viktig roll att spela. Det finns få leverantörer i världen som får förtroendet att hantera omfattande automationslösningar i stora, komplexa projekt. Vi är en av dem. Med vår projektförmåga tar vi helhetsansvar för system, el och kraft samt mekanik och montage. Vi har höga ambitioner för framtiden, där andra ser omöjliga uppdrag ser vi spännande möjligheter! Men det är bara tillsammans med engagerade medarbetare vi kan nå dit. Vill du också bli en av oss? Välkommen med din ansökan – vi lovar att utmana dig!

Vem söker vi?

Vardagen på Midroc präglas av korta beslutsvägar, entreprenörskap och engagemang och för att trivas hos oss bör du ha en teamkänsla, förmåga att jobba strukturerat och skapa relationer både internt och externt. Du bör också ha viljan att lära nytt och lusten att dela med dig av det du kan. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Nu söker vi dig med följande kompetenser:

  • Kompetens/erfarenhet inom automation och elsystem, gärna från processindustri
  • Kunskaper inom drivsystem, kraft- och kabeldimensionering
  • KY eller annan eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Hanterar Svenska och Engelska flytande

Erfarenhet av tidigare konstruktionsarbeten inom automation eller elsystem är meriterande men vi värdesätter även högt tidigare praktisk erfarenhet som t.ex. elektriker eller instrumenttekniker samt viljan att vidareutvecklas. Även tidigare konsulterfarenhet är meriterande.
B-körkort är ett krav.

Till vilken tjänst?

Som automationsingenjör/elkonstruktör hos oss på avdelningen för kransystem arbetar du med konstruktion på lyftdon med hela kedjan av utredning, beräkningar, konstruktion, funktionalitet och idrifttagning. Vi jobbar både med konsultuppdrag ute hos våra kunder men i första hand med våra egna projekt. Tjänsteresor ingår i tjänsten.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder spännande projekt med möjlighet att få arbeta med branschledande kunder. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering och Industri 4.0 är en naturlig del i vår vardag. Du får möjligheten att ingå i en engagerad och prestigelös grupp, jobbet tar vi på allvar men vi har också väldigt roligt tillsammans! Vi tror på utveckling, utbildning och mångfald. Vi tror också på att våra medarbetare är vår i särklass viktigaste resurs. Av den anledningen har vi på Midroc en egen affärsskola, Midroc Business School. Vi arbetar aktivt med en utvecklingsprocess för varje enskild medarbetare.

Att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet är en hygienfaktor. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Som ett led i det erbjuder vi alla anställda ett antal förmåner, exempelvis tjänstebil, ett generöst friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, regelbundna hälsoundersökningar och personalstöd via vår företagshälsovård. Naturligtvis är vi anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension och föräldralön.

Midroc är ett av Karriärföretagen 2018, finns på topp 100-listan när Sveriges högskoleingenjörer väljer sina drömarbetsgivare och på 2:e plats på listan för Sveriges Bästa Arbetsgivare. Vi är naturligtvis extra stolta över denna utmärkelse då det är våra medarbetare som fått tycka till.

Bra att veta:

Rekrytering och intervjuer sker löpande under annonseringstiden, vilket kan betyda att tjänsten blir tillsatt innan annonstiden är slut. Tillsättningsdatum sker enligt överenskommelse.

Placeringsort: Sandviken

Frågor om tjänsten, kontakta: Jonas Kjerrman, jonas.kjerrman@midroc.se, +46104707746

Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2017 omsatte vi 6,7 miljarder kronor.