Är du vår nästa Lead Engineer?

Byte av styrsystemet i Lundbytunneln i Göteborg. Implementera styrsystem för Freeportgruvan i Papua Nya Guinea. Drift av LKAB:s gruva i Kiruna. Det är några av de projekt som vi på Midroc Automation framgångsrikt genomfört tillsammans med våra kunder över hela världen. För andra är det kanske en utmaning, för oss handlar det kort och gott om projektförmåga. Vi erbjuder spännande projekt med möjlighet att få arbeta med branschledande kunder. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering och Industri 4.0 är en naturlig del i vår vardag. På dig väntar engagerade kollegor och goda utvecklingsmöjligheter! Vill du bli en av oss, ansök idag!

Arbetsuppgifter

Som Lead Engineer är du tekniskt ansvarig för våra leveransprojekt. Du ska kunna ansvara för och driva leveransprojekt med fokus på genomförade och kvalité. Detta sker tillsammans i en grupp av programmerare och konstruktörer, vanligtvis med en överordnad projektledare. Din vardag innehåller systemering, programmering, driftsättning, test och verfiering. Som Lead Engineer förväntas du bidra med att optimera arbetssätt för genomförande, bedöma tidsåtgång för moment i leveransen och hjälpa projektledaren med tekniskt scope. Du ska också kunna vara behjälplig vid offertarbeten och kundbesök, eget försäljningsarbete kan även förekomma. En annan viktig uppgift är att bidra till att skapa nöjda medarbetare och kunder i det aktuella projektet.

Vem är du?

Du har med största sannolikhet en högskoleutbildning inom teknikområdet. Du har också erfarenhet/kunskap inom följande:  

  • Djup kunskap inom Siemens PCS7 eller ABB 800xA
  • Programmerat andra styrsystem/SCADA (Siemens, ABB, Melsec, DeltaV, Citect, iFix)
  • Meriterande med kunskap inom el-konstruktion (skåp) och installation
  • Meriterande med processkunskap inom kraft/värme och läkemedelstillverkning

Som person är du självständig och trygg i din roll. Du har ett intresse för affärer och vill vara med och bidra till ökad lönsamhet. God samarbetsförmåga är en förutsättning för att kunna driva våra leveransprojekt ända in i mål.

Vad erbjuder vi?

Du får möjligheten att ingå i en engagerad och prestigelös grupp, jobbet tar vi på allvar men vi har också väldigt roligt tillsammans! Vi tror på utveckling, utbildning och mångfald. Vi tror också på att våra medarbetare är vår i särklass viktigaste resurs. Av den anledningen har vi på Midroc en egen affärsskola, Midroc Business School. Vi arbetar aktivt med en utvecklingsprocess för varje enskild medarbetare. Att våra medarbetare mår bra och trivs på jobbet är en hygienfaktor. Med en tillvaro i balans tror vi helt enkelt att våra anställda trivs och presterar bättre. Som ett led i det erbjuder vi alla anställda ett antal förmåner, exempelvis tjänstebil, ett generöst friskvårdsbidrag, privatvårdsförsäkring, regelbundna hälsoundersökningar och personalstöd via vår företagshälsovård. Naturligtvis är vi anslutna till kollektivavtal och erbjuder bland annat tjänstepension och föräldralön.

Midroc är ett av Universums Karriärföretag 2018, och på 2:a plats på listan för Sveriges Bästa Arbetsgivare. Vi är naturligtvis extra stolta över denna utmärkelse då det är våra medarbetare som fått tycka till.

Villkor

Tjänsten är en heltidstjänst med utgångspunkt från vårt kontor i Solna. Tjänsteresor förekommer. Lön enligt överenskommelse. Start omgående eller enligt överenskommelse.

Din ansökan

Sista ansökningsdag: 25 feb 2019.

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Har du frågor gällande tjänsten kontakta Avdelningschef Magnus Smedman telefon +46 10 470 76 23 eller via e-post, magnus.smedman@midroc.se

 

Midroc Automation har en omsättning på ca 600 Mkr och med ca 180 anställda på 8 orter i Sverige. Vi ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Det betyder att vi i ett och samma projekt kan kombinera olika kompetensområden. Inte enbart industriell automation utan också elinstallation, kraft, ställverk och apparatskåp. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2016 omsatte vi 5,6 miljarder kronor.