Kävlinge växer. Välkommen till Stationsstaden!

Centralt i Kävlinge växer den nya stadsdelen Stationsstaden fram på unikt pendlingsläge för dig som vill bo riktigt bra och bekvämt, en helt kort tågresa från Malmö-Lund.

Stationsstaden blir en genuint harmonisk, hållbar och modern boplats för familjer av alla slag, sambor i alla åldrar, singlar, pendlare och stugsittare. I Stationsstaden kommer gamla och nya Kävlingebor att kunna välja mellan hyreslägenheter, bostadsrätter och radhus och njuta av såväl innergårdar och gränder som parker och torg. Gatulivet blir grönt och myllrande, med butiker, serveringar och ett nytt medborgarhus med bibliotek. Stationsstadens förskola finns redan på plats. Skolor och annan samhällsservice finns helt nära, liksom kollektivtrafiken – var du än bor i Stationsstaden, kommer du till tågstationen på några minuter till fots eller på cykel. Därifrån åker du vidare till Lund på nio minuter, Malmö på 20 minuter och Helsingborg på en halvtimme.

Stationsstaden går före med smarta kommunikationslösningar som fokuserar mer på cykel- och kollektivtrafik än på privatbilism. Här kan du parkera cykeln inomhus i smarta cykelställ, fixa med din cykel i gemensamma verkstäder och ansluta dig till pooler med elcyklar och elbilar. På taken i Stationsstaden kan du småprata med grannen medan du plockar egenodlade kryddväxter och grönsaker.

Stationsstaden är ett samarbete mellan Kävlinge kommun och en rad fastighetsutvecklare som kommer att bygga många spännande bostäder. Följ den nya stadsdelens utveckling på www.stationsstaden.se. Där kan du också anmäla intresse för att bo i Stationsstaden, om du vill du bli en av pionjärerna som är med från start. Välkommen fram!

Omfattning

ca 160 000 kvm BTA, varav ca 140 000 kvm BTA bostäder

Adress

Västra Långgatan, Kävlinge

Planstatus

Lagakraftvunnen detaljplan

Kontakt

Magnus Norén
010-470 74 44
magnus.noren@midroc.se