Landskrona, Västerpark - bostadsrätter och vårdboende

Midroc har i samarbete med HSB Landskrona utvecklat ett nytt bostadskoncept på ett centralt läge i Landskrona. Fastigheten byggdes med en kombination av ett vårdboende och 22 bostadsrätter, och uppfördes som tredimensionell fastighetsbildning.

Nytt landmärke

Byggnaden är 12 våningar hög och därmed det högsta bostadshuset i Landskrona. I den nya byggnaden samsas blandade funktioner. De sex nedersta våningarna består av ett vårdboende med 45 lägenheter. Först på plan sju börjar bostadsrättsdelen, vilket ger alla bostadsrätter en strålande utsikt.

Fyra bostadsrätter inryms på varje plan, och har utformats ritats med öppna ytor mellan kök och vardagsrum för att maximera ljusinsläpp och utsikt. På den översta våningen finns två större lägenheter. Totalt finns 22 bostadsrätter.

De flesta bostadsrätterna har väl tilltagna, inglasade balkonger och ett antal lägenheter har stora terrasser. Den största ligger högst upp i huset och är 105 kvadratmeter stor.

Fastigheten ligger med gångavstånd till både centrum och havet, och har två olika byggnadsdelar med tydliga arkitektoniska uttryck och varsin separat entré. Fasadmaterialet består av flera sorters tegel, skivmaterial och glas och binder samman de båda delarna. 

Inflyttning var sommaren 2016.