Sjöutsikt - med växthus och pool på tomten

Midroc har utvecklat flera bostadsprojekt med träbyggnadsteknik i Växjö. Nu planeras sista kvarteret Biologen på Välle Broar, strax norr om Universitetsområdet intill Trummens Strand. Välkommen till stans skönaste sjöläge, nära naturen med stadens puls endast en kort bit bort!

Utsikt över Trummen och parken

Kvarteret Biologen är ett stort kvarter med totalt 136 lägenheter fördelat på tre flerbostadshus med olika upplåtelseformer (bostadsrätter och hyresrätter). Fokus har legat på att skapa bostäder med ”villa kvalitéer” med effektiva planlösningar. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1-5 ROK.

De tre husen är placerade så att merparten av lägenheterna kommer att få utsikt över sjön Trummen och den nu pågående anläggandet/byggande av Geometriparken. Samtliga lägenheter kommer att ha en balkong alternativt uteplats. Husen byggs kring den gemensamma innergården, som har ett djungeltema. På den grönskande ”djungel gården” finns givetvis växthus, men också ett gemensamt hus, övernattningsrum, pool, bastu och soldäck mot sjöpromenaden. Gården har flera mindre rumsligheter med lekplats och sittplatser för enkla kvällshäng eller total kontemplation. Under kvarteret kommer det att ligga ett underliggande garage med totalt ca 110 parkeringsplatser varav ca 15-35 st med uttag för laddning.

Precis som i tidigare projekt som Midroc har utvecklat i Växjö, kommer husen uppföras i träbyggnadsteknik och med stora inslag av trä i fasaderna. Gemensamt för hela projektet är ett grönt koncept som genomsyrar allt från materialval till byggnadssätt. Planerad inflyttning är hösten 2021.

Anmäl ditt intresse redan idag så kommer vi att skicka förhandsinformation till dig så snart vi kommit längre i projektet.

Omfattning

136 bostäder, 1-5 ROK med olika upplåtelseformer, både hyresrätter och bostadsrätter planeras.

Adress

Anna Koskullsgata, Växjö

Säljstart bostäder

Planerat, Januari 2020 

Status

Under planering

Kontakt

Anders Persson
anders.persson@midroc.se