Med stans skönaste sjöläge

Midroc har utvecklat flera bostadsprojekt med träbyggnadsteknik i Växjö. Nu planeras sista kvarteret Biologen på Välle Broar, strax norr om Universitetsområdet intill Trummens Strand. Välkommen till stans skönaste sjöläge, nära naturen med stadens puls endast en kort bit bort!

Utsikt över Trummen och parken

Biologen är ett kvarter med totalt 136 lägenheter fördelat på tre flerbostadshus med olika upplåtelseformer (bostadsrätter och hyresrätter). Fokus har legat på att skapa bostäder med ”villakvalitéer” och effektiva planlösningar. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1-5 ROK. De tre husen är placerade så att merparten av lägenheterna kommer att få utsikt över sjön Trummen och Geometriparken.

Exklusiva bostadsrätter

Brf Biologen består av 66 bostadsrätter och erbjuder en mix av lägenhetstyper. Här finns till exempel smarta studiolägenheter på 23 kvm, härliga etagelägenheter från 72 kvm och panoramalä­genheter på hela 149 kvm med dubbla terrasser och balkonger samt spektakulärt tornrum. Fokus är dock ge­nomgående treor (under dokument finns en förhandstitt på hur en 3 rok lägenhet ser ut i Brf Biologen). Samtliga bostäder har antigen uteplats, balkong eller terrass – och ofta dubbelt upp eller mer för att verkligen maximera möjligheterna att njuta av solen.

Bilen ställer du i källargaraget som du smidigt når via trapphuset. Som boende har du även vardagslyx i gårdens växthus, gästrum, bastu och pool. Välkommen till ett boende med bekvämligheter utöver det vanliga. Planerad inflyttning är hösten 2021. Missa inte att anmäla ditt intresse redan nu!

Grönskande gård

Unik arkitektur kräver utemiljö ut­över det vanliga. På Brf Biologens gård finns det mycket att botani­sera bland – en härlig upplevelse av en ljuvlig, vildvuxen men sam­tidigt organiserad trädgård. Den lummiga grönskan ramar in såväl de privata uteplatserna som de gemensamma mötesplatserna och den lilla lekplatsen. Under kvarteret kommer det att ligga ett underliggande garage med totalt ca 110 parkeringsplatser varav ca 15-35 st med uttag för laddning.

Utformningen är i ett tidigt skede vilket gör att ändringar kommer att ske gällande detaljer, val av material, storlekar, utformning etc. Bilden är en inspirationsbild för hur kvarteret kan se ut.

Träbyggnadsteknik

Precis som i tidigare projekt som Midroc har utvecklat i Växjö, kommer husen uppföras i träbyggnadsteknik och med stora inslag av trä i fasaderna. Gemensamt för hela projektet är ett grönt koncept som genomsyrar allt från materialval till byggnadssätt.

Få förhandsinformation

Anmäl ditt intresse redan idag! Så snart vi har kommit längre i projektet kommer vi att skicka förhandsinformation samt inbjudan till kommande VIP-säljstart.

Omfattning

136 bostäder, 1-5 ROK med olika upplåtelseformer, både hyresrätter och bostadsrätter planeras.

Adress

Anna Koskullsgata, Växjö

Säljstart bostäder

Planerat, Januari 2020

Status

Under planering

Kontakt

Anders Persson
anders.persson@midroc.se