Brf Residenset - Praktfullt flerbostadshus

I anslutning till Bjärreds centrum skapar vi ett nytt landmärke, Bjerreds torg. En unik chans att flytta till ett bekvämt boende i Bjärred som möjliggör ökad livskvalité. Ett praktfullt bågformat bostadsrättshus som vi döpt till Residenset. Preliminärt tillträde våren 2023.

Tillsammans med Lomma kommun och JUUL|FROST Arkitekter skapar vi en utbyggnad av ett nytt levande centrum i Bjärred, Bjerreds torg. Det nya torget hämtar inspiration från Bjärreds placering vid havet och bebyggelsen knyter an till områdets tegeltradition omgiven av gröna stadsrum. Ett nytt landmärke som alla i Bjärred ska känna stolthet kring. 

Klicka här för mer information om Residenset.

I möjligheternas centrum

Läget är unikt, mitt i centrum, med närhet till både service, natur och havet. Vi kommer att utveckla ett praktfullt bågformat flerbostadshus med direkt anslutning till det nya vackra torget. I bottenplan kommer det att finnas lokaler som passar bra för till exempel en liten boutique, blomsteraffär eller café.

Arkitektur som sticker ut

Huset kommer att gestaltas med fasader i huvudsak bestående av tegel, vilket skapar en modern och tidlös arkitektur. Teglet kommer att skapa variationsmöjligheter och ett levande spel i fasaderna. Kombinationen av tegel och metall ger en solid och robust arkitektur som åldras och patineras fint. En modern tolkning av klassisk arkitektur i en trygg miljö med plats för gemenskap.

Utformningen är i ett tidigt skeede vilket gör att ändringar kommer att ske gällande detaljer, val av material, storlekar, utformning etc. Bilden är en inspirationsbild av hur torg och byggnader kan se ut.

Omfattning, Residenset

Ca 38 stycken bostadsrätter, fördelat på 2-4 rok

Ca 5 lokaler i bottenplan 

Parkering

Underjordiskt garage under flerbostadshuset och torg

Plats

Centrala Bjärred

Lomma kommun

Status

Planerat

Inflyttning

Preliminärt våren 2023

Kontakt

Liselott Wickzén
010-470 74 13
liselott.wickzen@midroc.se

Läs mer på bjerredstorg.se