Brf Rönnen, Järfälla

Midroc har uppfört bostadsrättsföreningen Rönnen som består av två hus med totalt 59 lägenheter i storlekarna två till fyra rum och kök nära Viksjö centrum. Projektet har drivits som ett partneringprojekt mellan HSB Bostad och Midroc.

Brf Rönnen, genom HSB, Midroc och Rits arkitekter, har tilldelats Järfällas kommuns utmärkelse för god byggnadskultur; "Årets byggnadsmärke". Priset erhölls för husens utformning och för en god anpassning till befintlig miljö.

Ur juryns motivering:

"Kvarteret visar upp ett exempel på god anpassning till befintlig miljö. Områdets karaktär av grönstråk har behållits på ett lyckat sätt. Hänsyn har tagits till platsens naturvärden och markarbetena är varsamt utförda. Ädelträd har skyddats och sparats och bidrar till miljöns trivselfaktor. Markplaneringen har blivit lyckad och tillför projektet kvaliteter, både som utförande och som projekteringsidé. Utförandet är välgjort på detaljnivå över lag och nämnas kan också omsorgen i entréns välkomnande utformning med ytterdörr i trä och kakelmosaik i trapphallen."

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta Jakob Ljunggren
010-470 74 61